Акрапович: Няма да играем дефанзивно, трябва да вкараме гол

"Престижът е голям за града и играчите", заяви треньорът на Локомотив

Акрапович: Няма да играем дефанзивно, трябва да вкараме гол

 Наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович също говори пред медиите преди големия финал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). Мачът е в сряда, 19:00 ч., на националния стадион “Васил Левски”. Акрапович се срещна с журналистите един час след своя колега Николай Киров, който сподели очакванията си от клубната база на тима в Коматево.

 
"Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив. Виждам играчите и хората около клуба и тяхната енергия. За нас тази енергия е позитивна. Видяхме тази енергия на тренировката на тима. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на заден план. Престижът е голям за града и играчите. Направихме много неща, за да може отборът да достигне до това ниво. Залогът е купата. Ако гледам класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят отбор също има качества, ако не и по-големи. Това ще го покажем в мача. Не беше лесно да се опазим от картони и контузии. Вчера всички бяха добре. Всеки клуб, който играе срещу Ботев, мисли преди всичко за Тодор Неделев. Преди всичко трябва да гледаме нашите качества. И ние притежаваме футболисти, които Ботев трябва да опази. В града има само една тема. Не ни трябва повече мотивация. Само трябва тази мотивация да не стане негативна и да не притисне футболистите", започна наставникът. 
 
"Искам феновете да викат и да подкрепят своя отбор. Искам всички да презентираме футбола в Европа. Да покажем нещо много позитивно за футбола и град Пловдив. Искам тази атмосфера да бъде позитивна. Бяхме принудени да играем по-дефанзивно. В последно време разчитахме на повече футболисти и променихме стила си на игра. Сега не е моментът да се крием. Няма да играем дефанзивно. За да вземеш купа, трябва да вкараш гол. Контролирана офанзива, нека го кажем така. Опитах да дам шанс на много играчи, за да разчитам на всички във финала", допълни Акрапович. 
 
 
"В главата си имам титулярния състав. Имаме още две-три тренировки до мача. Идеалният състав обаче е в главата ми. Утре тренираме в 11ч. тук. Прогнозата показва, че ще вали дъжд в сряда. Подготвяме се професионално. Дъждът също има значение и прави война на терена. Футболистите обичат да правят шпагати. Вчера беше уникална подкрепата на феновете. Дузпи тренираме всеки ден”, завърши специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки