Сензациите в пресата: Бекали надъхва Левски за три победи

Лудогорец набеляза хърватски национал, Ботев Пд взима вратар на Берое

Сензациите в пресата: Бекали надъхва Левски за три победи

Най-интересните теми в българската преса днес, 14 май:

 

„Меридиан мач”: Бекали надъхва Левски за три победи

 

Йоан Бекали най-после се запозна лично с играчите на Левски. Румънският бизнесмен, чиято мениджърска агенция ще отговаря за трансферите на „Герена", влезе в съблекалнята на „сините" след победата с 5:1 над Черно море. Бекали похвалил футболистите за доброто им представяне. Той обявил, че се надява Левски за продължи по този начин и в оставащите три мача от редовния сезон. „Сините" гостуват на Лудогорец, а след това в рамките четири дни ще се изправят първо срещу ЦСКА, а след това срещу Берое под Аязмото.

От „Герена" не крият, че целта им е да атакуват поне второто място в класирането и тази година да си спестят участие в баража за Лига Европа. До този момент „сините" на два пъти се справиха с тази задача, но сега искат да си спестят треперенето до последния момент за участието в Европа.

 

„Меридиан мач”: Лудогорец набеляза хърватски национал

 

В Лудогорец вече работят по подобряването на своя състав, след като този сезон “Орлите” играят под нивото си. Според хърватското издание Sportske Novosti разградчани са набелязали десния халф-бек на Хайдук (Сплит) Фран Тудор. Въпросният футболист е на 23 години и има 3 мача за националния отбор на световния вицешампион. Договорът му с клуба изтича в края на сезона и до този момент той отказва да преподпише, което го прави свободен агент. Логично с оглед на неговите качества, интересът е огромен. Тудор е желан от руски клубове, от полския Лех (Познан) и от Лудогорец, уточнява изданието. Въпросният играч е оценяван на 950 хил. евро, а само преди година стойността му според Transfermarkt е била внушителните 2,5 милиона евро.

Не е тайна, че Лудогорец търси нов десен защитник. Сисиньо играе под нивото си, Станислав Манолев вече е на 33 години, а Лукас Саша се очаква да си тръгне. А иначе голям плюс за Фран Тудор е, че освен като бек, може да играе и като крило. Макар в Разград да желаят силно хърватския национал, изобщо не е сигурно, че той ще дойде в България, имайки предвид сериозната конкуренция за подписа му.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд взима вратар на Берое

 

Вратарят на Берое Георги Аргилашки е първият сигурен нов футболист на Ботев Пд за следващия сезон. Юношата на Марица, който към днешна дата е резервен страж на заралии, признал пред сегашните си работодатели, че има предварителен договор с жълто-черните, пише в. "Марица". Аргилашки е трябвало да пази в мача с канарчетата в последния кръг. От щаба на заралии решили да дадат почивка на титуляря Душан Перниш. Георги обаче обявил пред Александър Томаш и щаба му, че не може да застане под рамката, тъй като имал предварителен контракт с Ботев Пловдив. Това шокирало зелено-белите, които предприели крайна мярка. Така след последната тренировка в петък в групата бил включен младокът Иван Гошев, а Аргилашки останал извън 18-те. Заралии спечелиха с 1:0 с попадение на Бригидо в края на първото полувреме.

Този сезон Аргилашки има само 13 минути на терена за Берое (срещу ЦСКА в София при загубата с 0:2). Той дойде в тима на Александър Томаш преди година и половина от Верея. Иначе след Марица играе за Раковски, Брестник, Лудогорец, Пирин, Пирин Разлог и двата заралийски отбора. Роден е на 13 юни 1991 г., висок е 191 см. Привличането на Георги Аргилашки е малко изненадващо, тъй като до началото на миналата седмица фаворит за поста в Ботев беше друг пловдивчанин - Кристиян Кацарев, който доскоро пазеше на извадения от Първа лига Верея.

Както е известно, Даниел Кайзер продължава да държи Николай Киров-Белия в шах и да не преподписва своя договор. С изтичащ контракт е и резервният страж Иван Чворович. Той няма да остане в тима и двете страни ще се разделят след края на сезона.

 

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки