НОВО РАЗОЧАРОВАНИЕ! Немски бомбардировач прегази Гришо в Рим (ВИДЕО)

И хапче не помогна за успех на хасковлията, пропиля пробив аванс в третия сет

НОВО РАЗОЧАРОВАНИЕ! Немски бомбардировач прегази Гришо в Рим (ВИДЕО)
Григор Димитров записа ново разочарование на клей, след като загуби още първия си мач на турнира от сериите Мастърс в Рим. Хасковлията не бе на ниво по време на мача и загуби след 4:6, 7:6(5), 3:6 от исполина Ян-Ленард Щруф (Германия.
 
Голямото оръжие на германеца пък се оказа сервисът му, който в началото не позволяваше на Гришо да стигне до разигравания. Хасковлията така и не намери противодействие на мощните подавания на своя съперник в нито един момент на двубоя, което в крайна сметка реши и мача.
 
Българинът започна трагично първия сет, като допусна пробив в подаването си още в началото. След третия гейм, в който изоставаше с 1:2 след пробива в началото, Димитров повика медицинско лице на корта и си поиска хапче, макар и да не стана ясно какъв точно е проблемът му.
 
Това обаче помогна само за кратко на хасковлията, който успя да изравни за 3:3 в 6-ия гейм, след грешки на съперника си и дори да поведе за първи път в резултата за 4:3.
 
Щруф обаче не му остави много време да се радва и го проби отново, печелейки следващите 2 гейма, а веднага след това взе и сета, повеждайки в резултата с 1:0.
 
 
Втората част бе доста по-оспорвана, като никой от двамата тенисисти не стигна до пробив и сета влезе в тайбрек. Григор леко повиши нивото си в този сет, което оказа влияние и върху играта на съперника му, който започна да греши повече, за да се стигне до 6:6. В тайбрека по-устойчив се оказа нашият тенисист, който държеше инициативата през цялото време, повеждайки с 4:2 и 5:3, за да изравни резултата в мача за 1:1 след 7:5 в своя полза.
 
В третия сет Димитров за пръв път започна по-уверено и не толкова притеснено, колкото в предишните два. Той се пребори за някои топки, което му даде и предимство в резултата, като проби съперника си още в откриващия му гейм. До 3:1 Гришо играеше доста по-съсредоточено и дори в 5-ия гейм имаше шанс да запише втори пробив, като бе на точка от това и така малко или много да пречупи съперника си и да реши мача.
 
За съжаление обаче той не се възползва от предимството си, а напротив - допусна неочакван срив и позволи на Щруф не само да се измъкне и да вземе подаването си, но и да спечели и следващите 4 гейма. Така германецът триумфира в мача, а Димитров си тръгва победен още в първия кръг от втори пореден турнир.
 
Така за Гришо остана възможността да направи малко по-солидна подготовка и да се опита да изчисти грешките си с новия си треньор Радек Щепанек, преди да започне участието си на „Ролан Гарос“, който стартира в края на месеца.
 
Щруф пък ще се изправи срещу Марин Чилич в следващия кръг на турнира в Рим, след като хърватинът надигра участващия с "уайлд кард" представител на домакините Андреа Басо с 6:1, 7:5.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки