Робен очаква решение за бъдещето и последния си мач в Мюнхен

Холандското крило коментира трансфера си от Реал и партньорството си с Рибери

Робен очаква решение за бъдещето и последния си мач в Мюнхен

Холандското крило Ариен Робен очаква своя последен домакински мач за Байерн Мюнхен в събота и планира да вземе решение за бъдещето си в рамките на следващите две седмици.

Робен, заедно с френското крило Франк Рибери и бразилецът Рафиня, ще се представят за последен път пред феновете в Мюнхен, като се надяват да завършат със седма титла в Бундеслигата във финала на сезона срещу Айнтрахт Франкфурт.

"Мисля, че съм играл предстоящия в събота мач вече три пъти в главата си", заяви Робен.

35-годишният футболист, който е страда от травми през последните месеци, каза, че "няма да има нищо по-хубаво", ако може да започне още веднъж с партньора си Рибери в решаващия мач.

Робен дойде в Мюнхен през 2009 г., две години след Рибери, и вкара решаващия гол във финала за Шампионската лига през 2013 г. срещу Борусия Дортмунд. Той спечели седем титли и четири купи на страната.

"Беше много забавно на терена, имаше много чудесни голове. Асистенции от Франк, голове от мен. И обратното, но не толкова", каза още той.

Робен определи преместването си в Мюнхен от Реал Мадрид като "най-добрата стъпка в моята кариера, най-добрият и най-важен трансфер".

"Малко съм закъснял за бъдещето си, надявам се да постигна решение в рамките на седмица или две, но не мога да обещая нищо", завърши Робен. Холандецът има оферти от други клубове, но също така намекна, че край на кариерата му също е опция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки