Неочакван победител в Драфт лотарията на НБА

Събитието е на 20 юни

Неочакван победител в Драфт лотарията на НБА

 Доста изненади предложи на феновете на НБА лотарията за тазгодишния Драфт, който ще се проведе на 20 юни. Снощи 14-те отбора, участвали в традиционната преди Драфта лотария разбраха реда, по който ще избират младите таланти, идващи предимно от колежанския баскетбол, но също и от различни първенства извън САЩ.

 
Неочаквано за всички късметът се усмихна на отбора на Ню Орлиънс Пеликанс, който ще има привилегията да избира пръв през юни. Това почти сигурно означава, че Пеликанс ще подсилят състава си със суперталанта Зайън Уилямсън (PF), който направи фантастичен сезон с екипа на Дюк Блу Девълс. “Пеликаните” имаха само 6% шанс за пик №1. 
 
Това любопитно стечение на обстоятелствата прави още по-интересна ситуацията около голямата звезда на Пеликанс - Антъни Дейвис, който по време на последния редовен сезон поиска да бъде трейднат, но това не се случи. В момента Ню Орлиънс има нов генерален мениджър в лицето на Дейвид Грифин, който вероятно ще се опита да убеди Дейвис да остане, но на този етап вероятността за трейд на суперзвездата това лято продължава да е много голяма.
Пик №3 е отреден за Ню Йорк Никс, а до №4 скочи Лос Анджелис Лейкърс. Големите губещи от Драфт лотарията са Кливланд Кавалиърс и Финикс Сънс, които заедно с Никс имаха най-големите шансове процентно да грабнат първия избор. Кавалиърс в крайна сметка ще избират под №5, а за “Слънцата” остана пик №6.
 
Ето пълните резултати от Драфт лотарията и реда, по който участвалите 14 отбора ще избират на 20 юни:
 
1. Ню Орлиънс Пеликанс
2. Мемфис Гризлис
3. Ню Йорк Никс
4. ЛА Лейкърс
5. Кливланд Кавалиърс
6. Финикс Сънс
7. Чикаго Булс
8. Атланта Хоукс
9. Вашингтон Уизардс
10 Атланта Хоукс (притежават пика на Далас Маверикс)
11. Минесота Тимбъруулвс
12. Шарлот Хорнетс
13. Маями Хийт
14. Бостън Селтикс (притежават пика на Сакраменто Кингс вследствие на сделка между “Келтите” и Филаделфия Сиксърс).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки