Триумф за Лацио! "Орлите" сграбчиха Купата на Италия и подпечатаха билетите си за Европа! (ВИДЕО)

Два гола в последните десет минути донесоха отличието за Индзаги и компания

Триумф за Лацио! "Орлите" сграбчиха Купата на Италия и подпечатаха билетите си за Европа! (ВИДЕО)

Лацио е новият носител на Купата на Италия! Момчетата на Симоне Индзаги надвиха с 2:0 Аталанта на своя "Стадио Олимпико" в италианската столица. 

Столичани стигнаха до победните голове в последните десет минути на срещата след попадения на Милинкович-Савич в 82-та минута и Корея в 90-та. Това е седмата купа на страната за тима и пета през този век. 

Срещата започна активно за Аталанта, които още във 2-та минута застрашиха Стракоша с удар на капитана Папу Гомез. Ачерби отговори на предизвикателството, но ударът му с глава мина покрай целта. Последва сериозно надмощие на бергамаските, които отправиха удари чрез Де Роон и на два пъти Сапата, но без успех. 

Втората част отново започна с доминация на символичните гости, като в 49-та Кастан стреля от дистанция в ръцете на Стракоша. Пръв към смени посегна Симоне Индзаги, като за изненада той извади централния си нападател Чиро Имобиле, за да пусне в игра Фелипе Кайседо, който отправи опасен изстрел минути по-късно. 

Така се стигна и до последните десет минути на срещата, когато в 82-та Милинкович-Савич, който се бе появил в игра само три минути по-рано засече с глава центриране на Лукас Лейва и хвърли феновете на Олимпико в екстаз! 

Гасперини направи мигновенни три смени, но това не помогна на отбора му, а напротив - прекалено атакуващата схема остави пространства в защита и в 90-та минута Хоакин Корея оформи крайното 2:0. 

Така Лацио вече е сигурен за участието си в Лига Европа през следващия сезон със спечелената купа, като класирането им от Серия А изглеждаше много трудно. Аталанта пък не успя да спечели трофей този сезон, но продължава битката си за топ 4 и влизане в Шампионската лига. 

Лацио - Аталанта 2:0
1:0 Сергей Милинкович-Савич 82
2:0 Хоакин Корея 90

Стартови състави:


Аталанта: Голини, Джимсити, Паломино, Масиело, Хатебур, Де Роон, Фроулер, Кастан, Папу Гомез, Иличич, Сапата

Лацио: Стракоша, Ачерби, Луиз Фелипе, Бастош, Лулич, Луис Алберто, Лейва, Пароло, Марушич, Корея, Имобиле

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки