Провал за Попето и Ростов в мача на истината

Отборът на национала ни отпадна на полуфиналите в Купата на Русия

Провал за Попето и Ростов в мача на истината

 Огромно разочарование за Ивелин Попов и неговия Ростов. Тимът на българския национал отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на Русия след загуба с 0:2 от Локомотив (Москва) в реванша. Попето направи непростим пропуск от около два метра в последните минути, а попаденията за Локо вкараха Рифат Жемалетдинов (45) и Фьодор Смолов (62). 

Ростов се надяваше за втори път след 2017 година да стигне до финала, но срещу себе си имаше съперник, който по-добре се възползва от положенията си и ще спори за ценния трофей с Урал на Николай Димитров. 

Локомотив прави силен втори полусезон и се бори за квота за Шампионската лига, но за Ростов турнирът за националната купа беше единственият шанс да се класира за Лига Европа. Първата полуфинална среща завърши 2:2, като Ивелин Попов вкара едно от попаденията за Ростов.

Домакините бяха в серия от пет мача без победа, включително поражение от Локо в първенството на собствен терен. Големият отсъстващ в състава на Валерий Карпин беше Роман Ерьоменко. Попов си партнираше в средата на терена с Алексей Ионов, а в нападение стартираха Матиас Норман и Бактийор Зайнутдинов. На пейката изненадващо останаха Миха Мевля и Бьорн Сигурдарсон. 

Наставникът на "железничарите" Юрий Сьомин подходи агресивно и пусна трима нападатели в лицето на Фьодор Смолов, Едер и Антон Миранчук, който действаше от втора позиция. Мануел Фернандеш отново беше сред резервите, а Алексей Миранчук и Владислав Игнатиев играеха по двата фланга.

Не бе изминала и минута, когато топката се озова във вратата на Локомотив. Ионов шутира по диагонала и простреля Гилерме, но радостта на домакините бе кратка. Дори без помощта на ВАР, реферът Сергей Лапочкин отмени попадението заради засада.

Температурата в Ростов на Дон бе около 30 градуса, а на терена също ставаше все по-горещо. В 5-ата минута Едер шутира силно, Сергей Песяков изби, а Александър Гацкан изпревари Смолов, който бе готов за добавка. Не след дълго Ионов пробва да прехвърли Гилерме почти от центъра, но не успя. 

В средата на полувремето пред Бенедикт Хьоведес се откри хубав шанс след статично положение, но бившият германски национал стреля в аут. После за кратко домакините взеха инициативата и пред Гилерме имаше няколко напрегнати ситуации, но без да се стигне до точен удар.

Локо чакаше своя момент и той дойде в добавеното време на първата част. Тогава Жемалетдинов изстреля истинска "бомба" извън наказателното поле и прати топката точно под гредата. 

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки