Колшрайбер се оказа лесно препятствие за Джокович

В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Мартин дел Потро

Колшрайбер се оказа лесно препятствие за Джокович

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович постигна лесна победа с 6:3, 6:0 над Филип Колшрайбер и се класира за 13-и пореден път за 1/4-финалите на турнира от сериите “Мастърс” в Рим. Четирикратният шампион в италианската столица се нуждаеше от час, за да пречупи съпротивата на германския ветеран. По-рано днес Джокович елиминира Денис Шаповалов, а срещу Колшрайбер беше също толкова убедителен и вече има 10 победи в 12-те си срещи с него.

 
Джокович стигна до ранен пробив благодарение на дълбок ретур, който максимално затрудни противника му. След това за сърбина стана лесно и при 5:3 той сервираше за сета. Три поредни уинъра оставиха Колшрайбер без отговор, а във втората част германецът сякаш отсъстваше от корта. Той явно бе прекалено уморен във втория си мач за деня и взе една 8 точки, които не стигнахо дори за един гейм.
 
Джокович спаси общо три точки за пробив и в същото време реализира и 4-те си възможности на сервис на своя съперник. От своя страна, Колшрайбер направи цели 20 непредизвикани грешки.
 
В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Мартин дел Потро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки