Арда изхвърча от Суперлигата, ако не се ремонтира зала "Арпезос" (СНИМКИ)

Съоръжението се нуждае от нов покрив, ремонт на вътрешната конструкция и подмяна на дограмата

Арда изхвърча от Суперлигата, ако не се ремонтира зала "Арпезос" (СНИМКИ)
ако до два месеца не бъде извършен ремонт на спортна зала „Арпезос“, всички усилия на мъжкия отбор по волейбол на Арда да се върне в Суперлигата ще отидат на вятъра, алармира президентът на клуба Милко Багдасаров.
 
Няма кой да ни разреши да се състезаваме в тази зала, добави той.
 
Сагата със спортното съоръжение в Кърджали е с многогодишна давност. При всеки дъжд се наводнява и не позволява да се води нормален тренировъчен процес. Състезатели и треньори влизат в ролята на строителни работници, сами се опитват да спрат течовете. Така беше през миналата година. На няколко пъти се наложи мъжете и юношите старша възраст, вместо да тренират, да се катерят по покрива на залата, за да разпъват найлони.
 
 
Залата се нуждае от нов покрив, ремонт на вътрешната конструкция, подмяна на дограмата, за да се създаде нормална среда за провеждане на тренировъчния процес.
 
Всеки професионален клуб трябва да разполага с база, която да му предоставя условия за развитие на състезателите. Едно е да тренираш професионално, друго е да тренираш аматьорски – да влизаш в залата от време на време, това го знае всеки.
 
 
„Това е нашата зала, залата, която е създала Арда като голям отбор, залата-страшилище за всички отбори от волейболната Суперлига. Тя се пропуква по шевовете от публика. А тази сърцата публика влияе силно, директно върху гостуващите състави“, добавя Милко Багдасаров. „Очакваме  финансовите средства, които са предвидени за ремонта и няколко години стоят в перото „Ремонт на покрива“, най-сетне да влязат в употреба. Това вече трябва да стане в много спешен порядък.“
 
Проблемът със залата стои като номер 1 пред волейболен клуб Арда, после идват въпросите със селекцията, с финансирането на клуба. Освен община Кърджали, от ръководството се надяват да се намерят хора и фирми, които да подпомогнат волейбола, защото Арда е лицето на Кърджали.
 
 
"Ако кметът и областният управител стоят назад от цялата общественост, която се тревожи за неуредиците около спортната база на отбора, известни от години, значи те не са кмет и областен управител“, заключава президентът на клуба Милко Багдасаров.
 

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки