Андреа Аниели: Алегри пренаписа историята на Юве

"Това беше най-тежкото ми решение", заяви президентът на Юве

Андреа Аниели: Алегри пренаписа историята на Юве

Президентът на Ювентус Андреа Аниели описа обявената раздяла с треньора Масимилиано Алегри като най-тежкото решение, което му се е налагало да взима, откакто оглавява торинския гранд.

Днес двамата изнесоха съвместна пресконференция, за да хвърлят повече светлина около ситуацията, след като вече се знаеше, че от следващия сезон „старата госпожа” ще има нов наставник.

„Няма да отговарям на нито един въпрос относно това кой ще бъде треньор през сезон 2019/2020. Както Макс посочи, ще има наставник, така че можете да бъдете спокойни”, заяви Аниели.

„Аз съм тук, за да отдам почит на Макс – човек, който пренаписа историята на Юве. Преди него, когато хората говореха за 5 скудети поред, трябваше да се върнем до 30-те години на миналия век и Едоардо Аниели. Макс го постигна на нашата скамейка.”

„Помня през май 2013-а бяхме в Лондон с Фабио Паратичи и чакахме финала в Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Докато бяхме в колата, видяхме как Алегри излиза от хотел близо до нас. Посочих го на Фабио и казах, че той ще бъде следващият треньор на Ювентус. Трябваше да чакаме 14 месеца до знаменателната дата 16 юли 2014-а, когато той прие предложението ни – напук на всевъзможните протести – да стане треньор на Ювентус.”

„Помня, че когато трябваше да стигнем с коли до стадиона, бяхме известени за огромната тълпа, която ни очаква. Шофьорът предложи да минем през страничен вход, но аз настоях  това да стане през главния, защото нямахме причина да се крием или срамуваме. Изисква се кураж да поемеш отбора на 16 юли, а още същия сезон да вземеш скудетото и да играеш финал в Шампионската лига. Изискват се топки и Макс разполага с такива.”

„Искам да потвърдя, че това бяха пет великолепни години – привързаност, уважение, приятелство, единство, усилена работа и преди всичко много, много, много победи. В течение на 18 месеца бяхме и съседи, така че закусвахме заедно в едно и също заведение почти всеки ден. Споделяхме визията си за живота, футбола и всичко друго, гледахме как децата ни порастват. Мисля, че първо и преди всичко открих приятел, някой, с който мога да говоря по много, много, много теми. На този етап трябва да се заема с планирането на бъдещето за Ювентус. Когато тимът се събере през юли, той ще започне с цел да спечели трофеи – както в Италия, така и в Европа.”

„Имам пълно доверие във вицепрезидента Павел Недвед, Паратичи и директорите, които отговарят за оперативното управление на клуба.”

„През последните няколко дни прочетох някои неща, но когато си мислех след загубата от Аякс, че бих желал да продължим с Алегри, това беше съвсем искрено. Докато времето минаваше, всички обмислихме и анализирахме различни сценарии. Не мога да отрека, че имаше тъга в осъзнаването, че това е най-подходящият момент да затворим една от най-необикновените ери в историята на Ювентус. Така се случват нещата, когато са замесени интелигентни хора, които са готови да спрат на върха, вместо да отлагат във времето. Макс беше директорът на всичко това, той водеше оркестъра.”

„Дали това беше най-тежкото ми решение? Да, абсолютно. По всички посочени причини – да, то е.”

„Алегри допринесе най-вече със своето сърце. За да ръководиш бизнес, трябва да взимаш верните решения в точния момент. Само времето ще покаже дали сме направили правилния избор, но вътре в клуба имаме собствена реалност.”

„Както знаете, не харесвам послушковци. Искам да чувам силни мнения, да се вслушвам в тях и в крайна сметка да се стига до решение. Ако някой не може да се справи с такова напрежение, то той не може да ръководи футболен клуб или бизнес.”

„Решението ни узря с времето. Когато се изправиш пред определени проблеми, става явно, че това е вярната стъпка в името на доброто за всички, към които то се отнася. Винаги и само клубът е диктувал решенията. Той има собствена история и няма човек в Ювентус, който да е незаменим – като се започне от мен и се стигне до момчетата, които се грижат за екипите”, допълни Аниели.

Ново фиаско за Юве в Серия А (ВИДЕО)

"Старата госпожа" безсилна в Торино срещу Дженоа

Юве навлиза в сериозна криза, четвърти пореден мач няма победа

Торинци завъртяха 2:2 при визитата си на Верона

Алекс Сандро се разделя с Ювентус през лятото

Отборът няма план да поднови договора му

Ювентус ще преотстъпи Мойс Койн на Атлетико (Мадрид) до края на сезона

"Дюшекчиите" ще платят за наема 400 хиляди евро

Двоен удар за Алегри

Юве без Рабио и Киеза в Лече

Пече се сензационен трансфер! Юве посяга към Джордан Хендерсън

Халфът е пред трансфер в торинския гранд

Официално: Рома привлече бранител от Ювентус

Дийн Хуйсен ще играе под наем при "вълците" от Рим

Юве срази Рома и остана в битката за Скудетото (ВИДЕО)

Рабио вкара победното попадение за домакините

Погба скоро слага край на кариерата си, напуска и Юве

Уличеният в допинг халф срина кариерата си сам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки