Удинезе се изпоти, но се спаси с успех над СПАЛ

Футболистите на Игор Тудор спечелиха трудно с 3:2 в мач от предпоследния кръг

Удинезе се изпоти, но се спаси с успех над СПАЛ

Отборът на Удинезе направи важна крачка към гарантирането на оставането си в италианския елит и през следващия сезон. Удинезе надви у дома СПАЛ с 3:2 в мач от предпоследния 37-и кръг на Серия “А”. Кръг преди края играчите на Удинезе вече могат да дишат много по-спокойно, докато футболистите на СПАЛ вече си бяха осигурили оцеляването. Удинезе е 14-и в класирането с 40 точки, а СПАЛ заема 11-а позиция с 42 точки.

В 5-ата минута Удинезе излезе напред в резултата след гол на Самир, който изпрати топката във вратата на Алфред Бенджамин Гомис с удар с глава, като стражът дори не помръдна. Асистенцията бе на Родриго де Паул, който центрира от фаул.

В 31-ата минута Стефано Окака, също с глава, заби топката във вратата на Гомис, като асистенцията пак бе на Де Паул, този път с центриране от корнер. Четири минути по-късно двамата повториха упражнението и Окака отбеляза гол-близнак на предишното си попадение.

През второто полувреме обаче гостите се погрижиха да изпотят съперника си. В 53-ата минута Андреа Петаня вкара гол за СПАЛ, след като се разходи из отбраната на Удинезе, а само 6 минути по-късно Матия Валоти бе точен за 3:2 и нещата вече не изглеждаха толкова безоблачни за Удинезе. Домакините все пак удържаха важната победа и на практика вече само чудо може да изпрати Удинезе в Серия “Б”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки