Ювентус вече има фаворит за нов треньор

Симоне Индзаги може да поеме "бианконерите"

Ювентус вече има фаворит за нов треньор

 Наставникът на носителя на Купата на Италия Лацио Симоне Индзаги е основен кандидат за освободения от Масимилиано Алегри треньорски пост в Ювентус, съобщава Corriere dello Sport.

 
 
Алегри си тръгва от Ювентус след пет успешни години начело на тима. Бившият наставник на Милан пое торинци през 2014 година, като наследи на поста любимия на тифозите Антонио Конте. В началото той беше приет със съмнения, но петте шампионски титли и достигането на два пъти до финал в Шампионската лига промениха напълно мнението им. Алегри неведнъж заявяваше, че иска да продължи работата си, но последва изненадващата новина, че ще напусне след сезона. Играчите също показаха огромното си уважение към специалиста, като на последната му пресконференция преди сблъсъка с Аталанта тази вечер заеха места в залата за пресконференции.
 
Представянето на Ювентус през сезона в Шампионската лига не оправда високите очаквания, свързани и с привличането в състава на Кристиано Роналдо. “Старата госпожа” отпадна в четвъртфиналите след 1:1 и 1:2 срещу Аякс. В Серия А Ювентус води с 13 точки аванс пред Наполи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки