Клоп: На финала ще играем футбола на Ливърпул!

Мениджърът на мърсисайдци се надява на титла в ШЛ

Клоп: На финала ще играем футбола на Ливърпул!

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че ще инструктира своите футболисти да играят „футбола на Ливърпул” във финала на Шампионската лига срещу Тотнъм на 1 юни.

 

За втора поредна година мърсисайдци се добраха до решителния мач в най-престижната клубна надпревара в Европа. Сблъсъкът с Тотнъм ще се проведе на испанска земя, а арената ще бъде домът на Атлетико Мадрид – стадион „Уанда Метрополитано”.

 

Класирането стана факт след един от най-знаменателните обрати в историята на Ливърпул. „Червените” загубиха с 0:3 първия полуфинален дуел срещу Барселона, ала седмица по-късно оставиха футболния свят без думи след успех 4:0 на „Анфийлд”.

 

Предвид показаното в ответния мач Клоп не вижда причини да променя подхода си за финала срещу Тотнъм, което допълнително отменя въпросите пред германеца как точно да протече подготовката. „С Тотнъм се познаваме един друг доста добре, но нищо повече”, коментира Клоп пред официалния сайт на УЕФА. „Това е финал и имаш опонент, за който да се приготвиш, да прецениш силните му страни, слабостите, какво трябва да правиш. Така че финалът не е по-различен, от който и да е друг такъв.”

 

„Няма лесни мачове. В Шампионската лига още по-малко, затова защо бихме могли да очакваме обратното? Определено няма да го сторим. До този момент използвахме нашия опит в подобни мигове, както и през целия сезон.”

 

„Това трябва да направим – да играем футбола, който отстояваме. Да играем футбола на Ливърпул. Такъв е планът, а дори и така ще бъде трудно, но и в други мачове също ни беше тежко.”

 

„Наясно сме с това, затова няма да го мислим чак толкова много. Ако играем на нашето най-високо ниво, то ставаме много труден съперник, но също така добре познаваме и Тотнъм.”

 

„В Германия имаме поговорка – всички хубави неща идват на тройки. В Майнц два пъти пропуснах да спечеля промоция, но успяхме от третия път. Надявам се сега в Шампионската лига нещата да се повторят. Би било много яко, ако трябва да съм честен.”

 

„Това всъщност ми е четвъртият финал в Европа (брои и този в Лига Европа от 2016-а, загубен с 1:3 от Севиля), това е добре. Разполагах с добри отбори и играчи, които минаха отвъд границите на възможностите си, за да се класират. През годините отстранихме силни отбори като Борусия Дортмунд на „Анфийлд” например.”

 

„През миналия сезон елиминирахме силен опонент като Манчестър Сити в Шампионската лига благодарение на „Анфийлд”. Тази година беше Барселона отново благодарение на „Анфийлд”, разбира се, победихме и Байерн Мюнхен. Знаем, че успяхме да постигнем всичко това заедно.”

 

„Анфийлд” беше ключов фактор за нас в Европа, но момчетата свършиха чудесна работа, играха страхотен футбол. Гостуването срещу Байерн беше най-силният мач навън, който мой отбор изнася на европейската сцена. Беше страхотно да видим, че подобно развитие е възможно. Бихме могли да станем още по-доминантни. Дотук кампанията за нас бе наистина страхотна”, добави Клоп.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки