Болоня официално се спаси след голово шоу на "Олимпико" (ВИДЕО)

Момчетата на Синиша Михайлович изпълниха целта си и остават в елита и догодина

Болоня официално се спаси след голово шоу на "Олимпико" (ВИДЕО)

 Лацио и Болоня закриха предпоследния 37-ми кръг в Серия А с голово шоу и равенство 3:3 на "Стадио Олимпико" в Рим. Точката е достатъчна за болонезци, които вече официално могат да се считат за сигурен участник в елита и догодина. 

Момчетата на Синиша Михайлович бяха изпаднали в дълбока криза при предшественика му Филипо Индзаги, но с поредица от добри резултати успяха да се спасят. 

Срещата в италианската столица започна отлично за домакините, които откриха още в 14-та минута чрез Хоакин Корея. В края на полувремето обаче Болоня наложи натиск, който бе спрян трудно от защитата в синьо-бяло. 

След подновяването на играта гостите направиха пълен обрат за 60 секунди, след като точни бяха Андреа Поли и Матия Дестро. Радостта на Болоня обаче трая само осем минути, след като в 59-та Бастош върна равенството на таблото. 

Драмата обаче не беше свършила и само четири минути по-късно Орсолини изведе за втори път "рособлу" напред. Наставникът на домакините изпълни бързи две смени, които дадоха ефект и лациалите доминираха напълно в последните десет минути, като в 80-та Милинкович-Савич вкара трети гол за Лацио и оформи крайното 3:3. 

Така кръг преди края Болоня е на 12-то място с 41 точки - на четири от опасната зона, докато Лацио е с 59 пункта на осма позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки