ЦСКА ще гони дивото срещу Левски днес

Сините в опит да спънат вечния съперник, гонят второто място до край

ЦСКА ще гони дивото срещу Левски днес
Днес от 18:00 часа на националния стадион Левски и ЦСКА ще се срещнат за 149-и път от основаването на вече бившата А група (през 1948 г.) насам. Мачовете между сини и червени никога не са без значение. Такъв ще е и този.
 
С успех армейците ще продължат да мечтаят за спечелването на титлата, като за целта ще чакат грешка на Лудогорец. Ако вземат трите точки, сините пък ще имат илюзорен шанс да избегнат баража за Лига Европа, но за целта съперникът им трябва да падне и в последния кръг, а те да спечелят гостуването си на Берое.
 
Ясно е, че погледите ще са вперени повече към ЦСКА. Но Левски няма да иска да играе втора цигулка в Мач №1 у нас. В мача в Разград бяха съхранени Горанов и Тиам, като вторият въобще не бе в групата. Георги Тодоров има една дилема - кой да играе в центъра на защитата на мястото на наказания Деян Иванов. Очертава се това да е Унтонджи, който се включи добре срещу Лудогорец (1:1). До него ще е Рейш, а вдясно Живко Миланов. В халфовата линия на Тиам се очертава да партнира Мартин Райнов - той е с по-големи шансове да започне от младока Илия Юруков, на когото му се събраха доста мачове напоследък. В ролята на плеймейкър ще е Давиде Мариани, по крилата ще са Станислав Иванов и Паулиньо, а на върха на атаката  Станислав Костов, който ще играе на инжекции.
 
ЦСКА днес ще направи опит не само да излезе на първо място, но и да спечели първа победа срещу Топ 3 този сезон. В 7-те мача с Левски и Лудогорец досега армейците имат 4 равенства и 3 загуби при 1:4 голова разлика. След като червените изпуснаха куп подаръци от страна на разградчани през пролетта, сега ще трябва да гонят дивото, за да стигнат до титлата.
 
ЦСКА почти сигурно ще е без капитана си Николай Бодуров. Той обаче може да влезе в групата и да е на пейката. Евентуално неговото присъствие там ще е за морална подкрепа. От две седмици насам Бодуров не е тренирал пълноценно заради дискова херния. Проблемите му с тази травма са стартирали още преди месец, но бранителят първоначално е стискал зъби и е играл преди болките да станат много силни. Така се очертава Бодуров да пропусне трети пореден мач след тези с Лудогорец (0:0) и Берое (1:0). Откакто се присъедини към ЦСКА в началото на 2017 г. той не е пропускал вечно дерби. В този период червени и сини са играли 12 пъти във всички турнири.
 
В негово отсъствие днес централна двойка бранители почти сигурно ще са Томаш и Чорбаджийски. Отляво в защита след наказание се завръща Жеферсон. В средата на терена също след изтърпяна санкция отново на линия е Малинов. Той ще замени Бикел.
 
ЦСКА вече играе в схема 4-2-3-1, за разлика от периода под ръководството на Любо Пенев (4-1-4-1). Тиаго действа на обичайната си позиция зад нападателя, а в средата на терена сега ще са Малинов и Пинто. Капитан вместо Бодуров отново ще е Пинто. Португалецът виси с 8 жълти картона и при санкция в дербито ще изгори за последния мач с Ботев Пд, както и за първия кръг от следващия сезон.
 
Пред щаба има дилема за лявото крило. Енрике и Евандро, които са използвани в тази зона в последно време, са неубедителни и непостоянни. В последните 2 мача титуляр отляво беше Евандро и най-вероятно той ще стартира и днес. Отдясно ще започне Жоржиньо. Извън групата за пореден път ще остане Стивън Перейра.
 
Тази вечер сини и червени отново ще се впуснат в люта битка. Едните ще се надяват на чудо, с което да спрат хегемонията на Лудогорец. Другите пък ще опитат да препънат и вечния съперник само 3 дни след като направиха 1:1 в Разград.

 

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки