Настана време за мъже в баскетбола

След сезон, изпълнен със закани, шампионите и Балкан има какво да доказват един на друг

Настана време за мъже в баскетбола
Време е за мъже. Но не за онзи тип от прословутия филм на режисьора Питър Катанео от края на 90-те години.
 
Не, в "Универсиада" тази вечер няма да има хора, опрени до стената от отчаяние. А напротив - това ще са два клуба, които са готови за битка и нямат намерение да се предадат, докато не чуят финалната сирена. Или поне такава заявка дадоха през  последния месец.
 
След сезон, изпълнен със закани, шампионите и Балкан има какво да доказват един на друг. Левски Лукойл приема Балкан в повторение на борбата за титлата от миналата година. Единствената въпросителна е дали ще има дежавю като краен резултат или този път ще станем свидетели на нещо малко по-различно.
 
Амбициите на двата клуба бяха поставени ясно и красноречиво на бял свят още с началото на сезона. Сините нямат друг път освен защита на титлата, като могат да направят безпрецедентен сезон, в който да сторят това, без да сменят нито един баскетболист по пътя към златото. Макар вече на по 33 години, близнаците Иванови си мечтаят за този момент от първия миг, в който са влезли в баскетболната зала. И с представянето си в тези плейофи дадоха да се разбере, че нямат намерение да се спънат на финалната права.
 
Срещу тях обаче застава може би най-достойният им съперник. Макар да буксуваха в редовния сезон заради историческия 1/8-финал за ФИБА къп, зелените от Ботевград намериха най-добрата си форма точно навреме и съумяха да пратят Берое в битката за бронза. Небойша Видич открито заяви през есента, че Балкан не е изграден за нищо друго освен за титла. Дали думите му ще намерят своето потвърждение в предстоящия финал?
 
Левски Лукойл (преди това и Левски) и Балкан се оформиха като най-големите съперници в последните години. Ботевградчани първо бяха основното препятствие на сините по пътя към мачове с Лукойл Академик за златото, а сега са техен най-голям противник и в директния спор за титлата.
 
Между двата клуба се очертава класически дуел, но победителят ще е само един. Кой ще е последният оцелял? Отговорът на първата част от това действие с евентуално четири антракта ще бъде даден тази вечер от 21:00.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки