Шиникова в листата на чакащите на "Ролан Гарос"

Шиникова тренира в Париж и очаква дали ще получи възможност да играе официални срещи на клея във френската столица

Шиникова в листата на чакащите на "Ролан Гарос"

Все още има възможност, марак и малка, Изабелла Шиникова да вземе участие в квалификациите на "Ролан Гарос". 27-годишната българка играе много стабилно от началото на годината, като се изкачи в ранглистата и се завърна в топ 200 на света и в момента е 197-а в ранглистата.

 

Това класиране би й позволило да участва в пресявките на втория турнир от Големия шлем за годината, но за влизане се взима класирането й от преди няколко седмици, когато бе малко по-назад. 

 
 
Шиникова тренира в Париж и очаква дали ще получи възможност да играе официални срещи на клея във френската столица. През 2017 г. тя игра в квалификациите на три от турнирите от Големия шлем. След това последва спад в играта й и в класирането й и сега може да се завърне на тази сцена след близо двугодишно отсъствие. При единственото си участие на "Ролан Гарос" тя загуби в първия кръг на квалификациите. 
 
Виктория Томова утре ще започне участието си на втория турнир от Големия шлем за годината. Тя ще се изправи срещу Юлия Глушко от Израел в първия кръг на пресявките, като двубоят й започва в 11 часа. Първата ракета на България, която от два дни тренира на кортовете на "Ролан Гарос", участва на два турнира на клей във Франция преди да пристигне в Париж. На втория тя записа една победа, с което сложи край на серия от четири поредни загуби. Това е единственият успех на червени кортове от началото на сезона на клей.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки