ПОТВЪРДЕНО: Трио на Челси аут за финала на Лига Европа

„Канте обаче може да се възстанови. Ако този мач решава бъдещето ми, ще си тръгна веднага“, заяви Сари

ПОТВЪРДЕНО: Трио на Челси аут за финала на Лига Европа

Мениджърът на Челси Маурицио Сари коментира проблемите с контузени футболисти преди финала на Лига Европа срещу Арсенал.

Той вярва, че халфът Нголо Канте има добри шансове да влезе на терена.

"Разбира се, ние се опитваме да възстановим Канте. Вчера той прекара част от тренировката в общата група. Ние сме оптимисти. Мисля, че ще може да играе във финала", коментира Сари.

"Рюдигер няма вероятност да участва. Той, Лофтъс-Чийк и Хъдсън-Одой са аут за срещата. Единствено шанс да се възстанови има Канте", добави италианецът, който бе запитан дали ще напусне Челси в посока Ювентус или Рома.

"Моето бъдеще е сряда. В момента мога да говоря само за финала. Имам договор за още две години тук. Нямам контракт с други отбори. Искам да говорим с клуба след финала. Искам да разбера дали са доволни от мен, или не. Щастлив съм тук, харесвам Премиър лийг. В момента това е най-значимото първенство в света, а Челси е един от важните клубове в лигата, но трябва да обсъдим ситуацията с клуба. Мисля, че това е нормално - след края на сезона да има такъв разговор", заяви италианецът.

Сари направи и много интересен коментар на твърдението, че изходът от финала в Лига Европа може да се окаже решаващ за неговото бъдеще: "Ако е така наистина, искам да си тръгна незабавно. След 10 месеца работа не може всичко да се реши от 90 минути. Това не е правилно. Или сте доволни от работата ми, или не. Сезонът беше добър. Разбира се, ако спечелим Лига Европа, ще бъде чудесен".

Запитан за критиките, които получаваше в хода на сезона заради стила на игра, който налага, италианецът отговори: "В последните два сезона Манчестър Сити спечели почти всичко. Начинът, по който играят те, не е точно като този, който налагам аз, но е подобен. Мога да наложа своя футбол в Англия."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки