Сензациите в пресата: Левски иска 450 хиляди евро за Ривалдиньо

Братски бой разклати Сектор Г, пълна мъгла около щаба и подготовката на Ботев Пд

Сензациите в пресата: Левски иска 450 хиляди евро за Ривалдиньо

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 май:

 

„Тема спорт”: Левски иска 450 хиляди евро за Ривалдиньо

 

Сумата, която Левски се опитва да спечели от продажбата на нападателя Ривалдиньо, е в размер на 450 хиляди евро. Това твърдят в Румъния. През пролетта той игра като преотстъпен във Виторул Констанца. За този тим записа 11 шампионатни двубоя, в които вкара 2 гола. Бразилецът игра и в 3 срещу за купата, в които вкара 2 гола. С тях помогна на тима да се класира за финала, в който отборът му ще срещне Астра. Според информациите в Румъния интерес към нападателя има от американския Чикаго файър. Освен това за услугите му са питали също така клубове от Белгия и Русия. Синът на легендата Ривалдо пък твърди, че няма нищо против да остане и във Виторул. В договора му за преотстъпване има клауза за неговото откупуване, но засега от клуба не са я задействали.

Ривалдиньо бе привлечен от Левски в началото на 2018 година, след като разтрогна контракта си с Динамо Букурещ. За 12 месеца при сините участва в 14 мача, в които вкара само 1 гол.

 

„Меридиан мач”: Братски бой разклати Сектор Г


Агитката н ЦСКА се разклати здраво във финалната фаза на сезона, който най-вероятно ще остави „червените" без трофей. Недоволство от случващото се на „Армията" на част от големите фен-клубове в страната е предизвикало кърваво меле между ултраси, което е разтресло сериозно Сектор Г. Според запознати във въпросния екшън, разиграл се в столичен офис, са пострадали привържениците на едно от емблематичните сдружения на червената агитка - „Торсида Пловдив", които са били „съветвани" от свои. Имало е бити момчета и от подразделенията на червените фенове от Плевен и Кюстендил. Според слуховете на боя са станали свидетели и хора от ръководството на клуба.

Дори феновете на Левски се заядоха за въпросния екшън, след като разпънаха транспарант по време на дербито във вторник, на който питаха къде са феновете на ЦСКА от Пловдив, Кюстендил и Плевен. По-рано пък в интернет пространството се появиха информации, че „Торсида Пловдив" повече няма да ходи на мачове на ЦСКА.

 

„Тема спорт”: Пълна мъгла около щаба и подготовката на Ботев Пд

 

Целият щаб и играчите на Ботев Пд са в шах преди последния двубой за сезона. Дарик радио предаде, че на този етап не е ясно дали Николай Киров ще остане треньор. Не е уточнен дори стартът на подготовката. Всичко това ще е ясно едва след 29 май. На тази дата силният човек в клуба Георги Самуилов ще вземе ключови решения за бъдещето на Ботев. Това анонсира самият той с изявление в официалния сайт на пловдивчани. Самуилов разкритикува сериозно представянето на отбора във финала за купата и обяви: "Мое задължение е да открия причината да се стигне до този момент на разочарование. Вече започнахме задълбочен и обстоен анализ не само на представянето ни във финала, но и на всичко, което се случи през сезона до момента. Резултатите от анализа и решенията, които ще последват от него, ще бъдат съобщени пред медиите на 29 май".

Самият Киров е признал, че не знае дали ще остане начело на тима. Организираните фенове се обявиха твърдо в негова подкрепа. Той е най-дълго задържалият се треньор в елита - 2 години и 9 месеца от 1 септември 2016 г. насам. Сред опциите за негов заместник, ако се стигне до смяна, е Георги Дерменджиев.

 

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки