Торонто надви Милуоки и е на победа от финал в НБА

Кауай Ленард се отчете с 35 т. за тима си

Торонто надви Милуоки и е на победа от финал в НБА
Отборът на Торонто Раптърс е само на една победа от класиране за финала в Националната баскетболна асоциация за първи път в клубната история.
 
Канадският тим се наложи със 105:99 точки над Милуоки Бъкс в петия мач от серията от финала в Източната конференция и поведе с 3:2 успеха. Играчите на Ник Нърс могат да затворят серията и да си осигурят среща с Голдън Стейт Уориърс още в събота, ако спечелят у дома шестия мач.
 
Кауай Ленард отново бе над всички в състава на Торонто и завърш срещата с 35 точки, 7 борби, 9 асистенции и 2 отнети топки. 
 
За Милуоки Янис Антетокунбо завърши с 24 точки.
 
Двубоят в Милуоки започна отлично за домакините, които бързо взеха аванс от 18:4 след по-малко от пет минути игра.
 
Постепенно обаче гостите започнаха да топят пасива си и поведоха за първи път в резултата в края на втората четвърт, когато с кош на Кайл Лаури дръпнаха с 2 точки за 36:34. Милуоки успя да си върне предимството до почивката, а след равностойна трета четвърт "елените" се оттеглиха с преднина от 3 точки.
 
В последните 12 минути обаче Кауай Ленард показа изключителната си класа и записа седмия си мач с поне 35 точки от началото на плейофите, за да доближи максимално тима си до участие в мача за титлата.
 
Ако Торонто спечели шестия или седмия мач от серията с Милуоки, ще стане първият отбор, базиран извън територията на САЩ, който достига до финала в НБА.
 
Пети мач от финала в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (играе се до 4 победи от 7 мача):
 
Милуоки - Торонто 99:105
* Торонто води с 3:2 победи в серията

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки