Клоп със скрит коз преди Тотнъм

Вижте кой ще помага на специалиста

Клоп със скрит коз преди Тотнъм
В лагера на Ливърпул могат да разчитат на ценната работа на анализатор на данни, който преди е работил за Тотнъм. Иън Греъм, който има докторска степен от Кеймбридж, оглавява анализаторски екип в Ливърпул, за който се знае твърде малко, пише списание New York Times.
 
В продължение на 4 години – от 2008-а до 2012-а Греъм е работил за Тотнъм, но работата му в голяма степен е била игнорирана.
 
Ливърпул и Тотнъм излизат един срещу друг във финала на Шампионската лига на 1-и юни в Мадрид.
 
Авторът на статията пише, че мениджърите по това време не са проявявали интерес към предложенията на анализатора.
 
Но препоръките на Иън Греъм очевидно помагат на Ливърпул в настоящето, защото сред препоръчаните от него играчи е бил Мо Салах по времето, когато египтянинът се подвизаваше в Италия. Според неговия анализ Салах би си паснал с Роберто Фирмино. Самият Греъм не гледа видео на футболистите, които анализира, защото може да бъде подвеждащо.
 
Друг от набелязаните от анализатора състезатели е Наби Кейта. Иън Греъм забелязва статистическите му показатели и е впечатлен.
 
Греъм и екипът му също така събират информация, която може да е полезна на играчите. Юрген Клоп е човекът, който преценява каква част от събраната информация да бъде предадена на футболистите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки