Апатичните резерви на Левски паднаха от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Камбуров завърши сезона с нови два гола във вратата на "сините"

Апатичните резерви на Левски паднаха от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое спечели с 3:1 домакинството на Левски от последния кръг на първенството. В герой за домакините се превърна легендата Мартин Камбуров, който отбеляза два гола през второто полувреме - в 50-ата и 90-ата минути. Преди това Рубен Бригидо откри резултата в 28-ата минута. Камбуров се отчете с асистенция. 

 

 

 

В 71-ата минута пък Валери Божинов намали изоставането на Левски - 2:1, след като бе точен от дузпа. Наказателният удар дойде след нарушение на добрия му приятел и бивш съотборник в Партизан Иван Бандаловски.

 

 

Националът на Берое фаулира Станислав Иванов и последва дузпа, която Божинов реализира. "Сините" обаче не успяха да се преборят с Берое, като домакините диктуваха играта през цялото време.

 

 

Заради предстоящия във вторник от 20 часа бараж за Лига Европа срещу Етър бяха съхранени титулярите и "сините" излязоха в Стара Загора с експериментален състав. В Левски направиха жест към юношата си Деян Иванов, който изведе отбора с капитанската лента. Сърцатият централен защитник загуби баща си в навечерието на дербито с ЦСКА (0:2), но днес отново бе на терена, защитавайки екипа на любимия си Левски. Този път на гърба му не беше изписана фамилията му, а презимето - Викторов. По този начин Деян почете баща си. 

 

Атаката поведе Валери Божинов, който беше подпомаган в предни позиции от Станислав Иванов, Еркебулан Сейдахмет и 16-годишния Мартин Детелинов Петков, който бе на дясното крило. Вратата пази юношата на клуба Николай Кръстев, който обаче не се представи на ниво. 

 

Над всички беше Мартин Камбуров, който с двете попадения събра 16 през сезона и завършва на третото място в голмайсторската листа след Станислав Костов и Клаудиу Кешерю. Ветеранът вече има общо 18 попадения във вратата на Левски за всички отбори, за които е играл в кариерата си. Камбуров продължава да гони рекорда на Петър Жеков за стрелец №1 в родния елит за всички времена. Мартин вече има 218 гола, с които заема втора позиция. Лидерът Жеков е с 253. 

Победата пък е трета поредна за Берое над "сините" след предишните две с по 2:1 по-рано през сезона. Отборът от Стара Загора завършва на четвъртото място с 58 точки, а Левски остава с 66 на третата позиция и му предстои важен бараж с Етър за класиране в Лига Европа.

 
 
БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 3:1
 
1:0 Бригидо (28)
2:0 Камбуров (50)
2:1 Божинов (71-дузпа)
3:1 Камбуров (89)


СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ
 
 
Берое: Перниш, Желев, Алкан, Мешка, Цветков, Камбуров, Бандаловски, Василев, Леони, Бригидо, Минчев
 
Левски: Кръстев, Цветкович, Нганиони, Д. Иванов, Унтонджи, Мариани, Райнов, Ст. Иванов, Петков, Сейдахмет

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки