Славия и ЦСКА са финалистите в зона София на „Данониада” 2019

Победителят ще се класира за турнир в Барселона

Славия и ЦСКА са финалистите в зона София на „Данониада” 2019

Днес на стадион “Раковски” в столицата, ФК Славия (Сф) и ФК ЦСКА (Сф)  надиграха съперниците си в последната зона на „Данониада” 2019 и се класират за финалите на турнира на 8 юни в София.

 
Единият финал започна обещаващо за дебютантите в турнира ФК Неврокоп (Гоце Делчев), които поведоха на малките армейци с 2:0. Децата от ФК ЦСКА бързо се мобилизираха и обърнаха резултата във финалното 5:2.
 
В другия финален мач между ФК Славия (Сф) и ФК Велбъжд (Кюстендил) белите доминираха убедително през целия мач и приключиха с победа с  3:0.
 
В надпреварата за финала на турнира от последната зона - София се включиха отбори от града-домакин, Кюстендил, Враца, Гоце Делчев, Петрич и цяла западна България. 
 
Финалите на „Данониада” 2019 ще се играят на терена на НСА в София на 8 юни 2019 г. 
 
Победителят ще се състезава във футболния турнир за международната купа “DANONE NATIONS CUP“, която тази година ще се проведе в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията DANONE. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година.
 
Международният турнир “DANONE NATIONS CUP”, тази година е част от празненствата по случай 100 години DANONE. Компанията чрез него иска да сподели с целия свят своята визия за Една планета. Едно Здраве (One Planet. One Health).
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки