Канада се класира за финала на Световното по хокей на лед

"Кленовите листа" ще гонят рекорда от 27 титли на Русия

Канада се класира за финала на Световното по хокей на лед

 Канада разгроми Чехия с 5:1 в Братислава и се класира за финала на Световното първенство по хокей на лед за четвърти път в последните пет години. В мача за трофея тази вечер северноамериканците ще излязат срещу Финландия, който шокира фаворита Русия с 1:0 в другия полуфинал. Канадците ще търсят реванш за поражението си от скандинавците с 1:3 в груповата фаза на турнира в Кошице.

Възпитаниците на Ален Виньо, които се спасиха от отпадане на четвъртфиналите с драматичен изравнителен гол срещу Швейцария 0.4 секунди преди края, а след това спечелиха с 3:2 след продължение, този път нямаха такива проблеми. Героят с две попадения срещу швейцарците Марк Стоун се отличи с гол и асистенция, а Пиер-Люк Дюбоа, Дарнел Нърс, Тома Шабо и Кайл Търис също вкараха за успеха. Вратарят Мат Мъри отпразнува 25-ия си рожден ден с почти перфектен мач с 40 спасявания, като допусна единствено попадение след изстрел на Томаш Зохорна 6:01 минути преди края.

Ако спечели финала Канада ще се изравни с рекордьора Русия с 27 световни титли, макар че 22 от трофеите на "Сборная" са като СССР.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки