Чилич: Григор е възможно най-лошият вариант за втори кръг

Димитров е опасен, един-два добри мача в Париж могат да преобърнат сезона му, заяви хърватинът

Чилич: Григор е възможно най-лошият вариант за втори кръг
Четвъртфиналистът в Париж през последните две години Марин Чилич се справи в три сета със съпротивата на Томас Фабиано с 6:3, 7:5, 6:1 в първия кръг на “Ролан Гарос”.
 
Както е известно, хърватинът ще е следващият съперник на Григор Димитров във втория кръг в Париж, след като хасковлията срази в пет сета Янко Типсаревич.
 
Чилич, който е 13-и в световната ранглиста, беше почти безупречен в мача си на свой сервис и отбеляза 13 аса, като спечели 87% от точките при успешно свое първо подаване. Това е деветата му победа за годината (7) загуби, като точно преди “Ролан Гарос” той изпадна от топ 10 на класацията на АТР.
 
“Да играя с Григор във втори кръг е един от възможно най-лошите варианти при жребия. Знам, че той през тази година не записа толкова победи, колкото се очакваше от него, но все още нивото му е достатъчно добро, за да бъде опасен противник. Димитров всъщност играе доста добре и ми се струва, че ако направи един-два добри мача в Париж, ще преобърне сезона си”, каза ласкаво Чилич за следващия си опонент.
 
Чилич има три отпадания в първи кръг на “Ролан Гарос”, но пък през последните два сезона стигна до четвъртфиналите.
 
Двамата с Григор имат пет мача помежду си, като българинът е с четири поражения и само една победа, записана на “Мастърс”-а в Париж през 2015 г. Любопитното е, че всичките им предишни двубои са били на твърди кортове.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки