Саутгейт зачеркна герой от Мондиал 2018 в Русия

Киърън Трипиър не попадна в състава за Лига на нациите

Саутгейт зачеркна герой от Мондиал 2018 в Русия

 Киърън Трипиър от Тотнъм не беше включен в окончателния състав на Англия от 23 футболисти за финалите на турнира Лига на нациите в елитната дивизия.

 
Островитяните срещат Холандия на 6 юни в Гимараеш, а победителят от този мач се класира за финала в Порто на 9 юни, където ще срещне спечелилия другия полуфинал между домакина Португалия и Швейцария.
 
Освен Трипиър, от разширения състав на Англия отпаднаха още съотборникът му в Тотнъм Хари Уингс и дуото от Саутхамптън Джеймс Уорд-Праус и Нейтън Редмънд.
 
 
Трипиър беше един от ключовите футболисти при достигането на полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия през миналото лято, но мениджърът Гарет Саутгейт смята, че разполага с по-добри опции за краен защитник.
 
"Киърън Трипиър имаше огромно влияние и направи страхотно световно първенство. Той беше много ценен за отбора, но Трент (Аликзандър-Арнолд) и Кайл (Уокър) завършиха този сезон по-силно", мотивира решението си Саутгейт.
 
"Получи се така, че за една позиция имаме много сериозна конкуренция и един трябваше да отпадне. Решението (да се откажа от Трипиър) беше трудно, но трябваше да го взема", допълни той.
 
Уинкс наскоро се завърна от контузия, но е готов да помогне на Тотнъм във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул на 1 юни в Мадрид.
 
Уорд-Праус и Редмънд ще останат да се готвят с останалите национали на Англия, като може да бъдат включени в последния момент при евентуална контузия.
 
Капитанът Хари Кейн, който не е играл от 9 април заради травма на прасеца, ще бъде на разположение на Саутгейт.
 
Кейн обяви вчера, че вече се чувства добре и може да играе срещу Ливърпул в събота.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки