Клоп преди финала: Загубата от Реал ни направи по-силни

"Никога не съм бил на финал в европейски турнир с отбор като този"

Клоп преди финала: Загубата от Реал ни направи по-силни

Загубата от Реал оказа голямо влияние върху нашия отбор. Спомням си момента, когато бяхме на опашката на летището в Киев по пътя към дома. Всичкив костюмите си с глави, наведени надолу. Разочарованието беше огромно. Емоциите бяха контрастни”, заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пет дни преди финала в Шампионската лига срещу Тотнъм. Германедъг говори пред медиите на базата на отбора в Мелууд.

 
„Планът ни беше да се завърнем. Направихме го и е невероятно. Това беше страшен шут отзад за нас. От първия ден на подготовката, когато се събрахме до първия мач се готвихме много добре. Направихме голяма крачка, а това е благодарение на момчетата. Отборът не може да бъде съпоставян с миналогодишния състав”, каза още 51-годишният специалист.
 
Юрген Клоп има негативен рекорд в европейските финали, след като загуби два мача в Шампионската лига, а също така има поражение и в Лига Европа. Германецът обаче вярва, че това е чудесен шанс да сложи край на тази поредица.
 
„Никога не съм бил на финал в европейски турнир с отбор като този. Различни отбори, различни причини. Другите ми отбори бяха също добри. Не съм изненадан от еволюцията на настоящия ми състав, тъй като потенциала и качествата са страхотни. Брилянтно е къде се намираме”, продължи Клоп.
 
Ливърпул и Тотнъм ще се изправят един срещу друг на „Уанда Метрополитано” на 1 юни от 22,00 часа, като и двата отбора нямат мач в последните три седмици. Период, който даде възможност на някои ключови играчи на „шпорите” да се възстановят от травма, включително и нападателят Хари Кейн.
 
„Двата тима имаме еднакво време, което да използваме, или да загубим ритъма си. Ако ме попитате какво да избира между почивка от три дни или три седмици, винаги ще предпочета второто. Най-добрият вариант беше да има седмица до мача, но е невъзможно заради финала за ФА Къп. Аз съм напълно окей с това”, коментира той.
 
„За Тотнъм зная, че тази почивка е перфектна, тъй като имаха много контузени футболисти. Сега те са обратно, но за нас се завърна Роберто Фирмино”, добави германецът.
 
Ливърпул финишира на 26 точки пред Тотнъм във Висшата лига.
 
„Качеството, с което разполагаме ние и Тотнъм, е почти еднакво. Единствената разлика бе, че бяхме по-постоянни. Победихме на два пъти Тотнъм, но само с 2:1. Имахме брилянтни мигове в тези срещи и смятам, че заслужавахме победите. У дома изиграхме абсолютно равностоен мач и вкарахме гол в последната минута”, завърши Юрген Клоп.
 
 
Начо си тръгва от Европа, за да не играе срещу Реал Мадрид

Капитанът на "белия балет" не иска да се изправя срещу родния си клуб

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки