Унион с историческа промоция в Бундеслигата

За Щутгарт изпадането е второ за последните 3 години

Унион с историческа промоция в Бундеслигата

За първи път в своята история столичният Унион Берлин ще бъде част от Бундеслигата! Футболистите на Урс Фишер увековечиха имената си сред феновете на „железните” след 0:0 в реванша срещу Щутгарт в плейофа за изпадане от германския елит. След 2:2 в първата среща у дома Унион стори нужното и изпрати своя опонент във Втора Бундеслига.

 
От своето създаване през 1966 година досега Унион никога не е бил част от Бундеслигата. Все пак той се присъединява към действащата структура на германския футбол чак след обединението на града и страната през 1990 година.
 
„Стадионът на старото лесничейство” стана място на невиждана радост, като след последния съдийски сигнал феновете до един нахлуха долу на терена. „Железните” имаха нужда и лека доза късмет, след като попадение на Щутгарт в самото начало на срещата беше отменено след употребата на системата за видеоарбитраж.
 
 
„Швабите” рано-рано в мача повярваха, че имат повод за радост. Това беше преди попадението на Денис Аого от пряк свободен удур в 9-ата минута да бъде отменено заради засада след преразглеждане с ВАР. Защитникът по ефектен начин порази пазения от вратаря Рафал Гикиевич ъгъл. Проблемът дойде от това, че в мига на удара нападателят Николас Гонсалес се намираше в позиция на засада и пречеше на видимостта на вратаря.
 
В 12-ата минута Щутгарт изтърва златен шанс да открие, когато Анастасиос Донис засече центриране покрай целта. В 29-ата гръцкият нападател направи още един голям пропуск, когато получи шанс за добавка с глава и видя начина, по който Гикиевич отразява.
 
Последната минута на първата част доведе до още една опасност за гостите. Стивън Цубер нанесе много силен шут от дистанция, който полетя заплашително към вратата и Гикиевич още веднъж беше призван да се намесва.
 
След паузата Унион Берлин значително подобри разиграванията си, с което положенията започнаха да се редят пред вратата на Рон-Роберт Цийлер. В 65-ата минута Сюлейман Абдулахи нанесе много добър изстрел от границата на наказателното поле, който разтърси сериозно левия стълб.
 
Две минути по-късно нападателят на столичани беше изпуснат да получи топката зад гърба на отбраната, като се подхлъзна в мига преди да нанесе изстрел. Топката все пак мина покрай Цийлер, който можеше само да гледа как тя среща лявата странична греда.
 
Воден от отчаянието, Щутгарт хвърли всичко в атака през финалните минути. В 90-ата Гикиевич трябваше да се намесва решително след опасен изстрел с глава на Холгер Бадщубер. В даденото от съдията 5-минутно продължение домакините имаха няколко брилянтни шанса да решат всичко с контраатаки при числен превес, ала попадение така и не падна.
 
Този факт имаше малко значение в секундите, когато промоцията най-сетне стана факт. Тогава трибуните избухнаха и привържениците постепенно се изсипаха на терена, където скоро не се виждаше дори едно зелено петно, а причината не беше само димът от запалените факли.
 
За Щутгарт изпадането от Бундеслигата е второ за последните 3 години. През 2016-а тях ги сполетя същата съдба, като тогава клубът изкара само една кампания във втория ешелон на немския футбол.
Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки