Бивш играч на ЦСКА: Тони Уот разчита повече на таланта, отколкото на труда

Когато не играе редовно, става проблемен, не помага на отбора в защита, посочи слабите страни на футболиста Хазуров

Бивш играч на ЦСКА: Тони Уот разчита повече на таланта, отколкото на труда
Бившият нападател на ЦСКА Костадин Хазуров говори пред "Тема спорт" за първото лятно попълнение на тима Тони Уот. Двамата са играли заедно в белгийския Лиерс през сезон 2013/14 г. Те са част от тима през целия шампионат и Хазуров има отлични впечатления от Уот. Екснападателят на армейците посочи силните и слабите черти на шотландеца.
 
- Коце, играл си заедно с новия нападател на ЦСКА Тони Уот. Какви са впечатленията ти от него? Да започнем от положителните му черти...
 
- Да тръгнем оттам, че Уот е голаджия. Обича да вкарва и знае как да го прави. Има и много добра техника на скорост. Без да се притеснява, отива да се надиграва един на един с всеки противник. Освен на върха на атаката може да играе и по фланговете, и като втори нападател. По-силният му крак е десният. Има самочувствие. Когато беше в Лиерс, беше млад -някъде на 19-20 години. Още тогава обаче показваше голяма увереност, която е непривична за играчи на неговата възраст. Определено изпъкваше със самочувствието си. Явно го беше натрупал от Селтик. Освен това феновете на Лиерс много го харесваха. Той даже премина в Стандард Лиеж. Ако не се лъжа, му придобиха изцяло правата от Селтик. Като цяло в Лиерс вкара доста голове, но...
 
- Какви са отрицателните му черти?
 
- На ЦСКА няма да им хареса това, което ще кажа. Даже се изненадах, че не ме потърсиха от ръководството. Ние сме в много добри отношения, но аз щях да им дам много по-искрено и подробно мнение, отколкото всеки мениджър. Защото агентите, знаете, че скриват слабите страни. От престоя в Лиерс си спомням, че той имаше проблеми най-вече защото не работеше много в защита. Това дразнеше треньора Стенли Менцо - познавате го, легенда на Аякс. Това беше големият проблем. Не гонеше в защита, не помагаше на отбора. Уот не работеше за тима, а по-скоро за себе си с цел да изпъкне. На моменти подхождаше егоистично. Понякога и ние, играчите, сме го призовавали да е по-отборен, да се връща в защита. Нормално е да се дразниш, когато ти тичаш, а той не го прави. Да го кажа така - разчита повече на таланта, отколкото на труда. Малко по-мързелив беше и не се влагаше напълно в тренировките.
 
- Смяташ ли, че може да успее в ЦСКА?
 
- Моментът е тънък. Клубът поема риск. Не ме разбирайте погрешно - Уот е голям талант. Но според мен най-важното нещо ще е как треньорът ще подходи към него. Ако си паснат с наставника, Уот може да е много полезен. Той безспорно има качествата да се окаже доста добро попълнение за ЦСКА. Голаджия е, това му е вродено. Въпросът е, че не се знае как ще работи треньорът с него. Освен това, когато не играе редовно, не е много щастлив и става проблемен. Трябва да се намери баланс с него.
 
- А какво се случва около теб? Нямаш отбор, откакто напусна Локо София през декември?
 
- В момента карам магистратура в НСА - "Физическо възпитание и спорт". Вече съм бакалавър със специалност "Треньор по футбол". Карам и треньорски лицензи. Още не съм решил на сто процента, че ще спра с футбола, но в момента залагам на образованието, мисля за бъдещето. Ще видим с какво ще се занимавам.
 
- Какво не достигна на ЦСКА да спечели титлата и смяташ ли, че през следващия сезон най-после ще го направи?
 
- За ЦСКА е успех само когато спечели трофей. Отборът надгражда през всяка година. Малки детайли не стигнаха, за да е шампион тази година. Може би директният мач с Лудогорец беше преломният момент. ЦСКА обаче израсна доста и вече е изключително близо до Разград. На една крачка са от това да свалят Лудогорец. Не мисля, че ЦСКА отстъпваше през този сезон, видяхме го особено в мача за купата в Разград. При всички положения ЦСКА е много над нивото на Левски, но трябва да се подобри още малко, за да се качи на върха и да се задържи там.

 

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки