Австриец иска да вдига щанги за България

Давид Фишер е втори в Европа за юноши

Австриец иска да вдига щанги за България
България в най-скоро време може да натурализира един от талантите в щангите на Австрия Давид Фишер. Документите му вече са готови.
 
Причината е любовта. Фишер се е влюбил в българка с арменски произход. Вече си е купил и апартамент в Сливен, където двамата да живеят и Давид да тренира. Фишер е европейски вицешампион за юноши в категория до 109 килограма.
 
Той е готов да се откаже и от австрийското си гражданство, за да вземе българско. Бил категоричен в решението си, след като получил само 300 евро за подготовка за последното европейско първенство.
 
В момента Фишер дори е на 25-о място в битката за квоти за олимпиадата в категорията си. В нея Васил Господинов е 14-и, а оперираният Георги Шоков заема 49-ото място.
 
Най-добре в квалификацията до момента е европейският ни шампион Божидар Андреев, който заема третото място в категория до 73 килограма, като пред него има двама китайци.
 
При 61-килограмовите Стоян Енев е 44-и. В категория до 67 килограма Стилиян Гроздев е 34-и, а Петър Ангелов е 42-и. Юндер Бейтула пък е на 52-о място при 81-килограмовите.
 
България ще има право на максимум двама участници в Токио заради броя положителни проби от предния олимпийски цикъл. Толкова квоти ще имаме и при жените, но там ще е трудно да класираме представителка в първите 20.
 
На олимпиадата право да вдигат във всяка категория имат първите 8 от ранглистата към 30 април догодина, плюс първите в нея от петте континента и 1 допълнителна, която се дава или на Япония, или пък на представител от държава, която няма нито един щангист на олимпиадата. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки