Клоп: Ако мислех, че Тотнъм е фаворит, щях да съм луд

"Ако аз съм причината за загубените шест поредни финала, това би бил повод за тревога"

Клоп: Ако мислех, че Тотнъм е фаворит, щях да съм луд
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде последната си пресконференция преди утрешния финал в Шампионската лига срещу Тотнъм. На нея германецът подчерта, че отборът му е много по-зрял в сравнение с миналата година, когато загуби от Реал Мадрид в мача за трофея. Що се отнася до утрешния мач, Клоп очаква много оспорван двубой.
 
Ето и по-интересните акценти от пресконференцията на мениджъра на мърсисайдци:
 
За поуките от миналата година и шестте поредни загубени финала в кариерата на Клоп
 
Не съм научил нищо от предишните финали. Обстоятелствата са различни, съперниците са различни. Винаги е различно. Ако аз съм причината за загубените шест поредни финала, това би  бил повод за тревога. Като отбор, научихме много след последните финали. Напълно различен тим сме в сравнение с миналата година. Този финал тогава бе началото на следващата стъпка. От самия мач нямаше какво толкова да научим. 
 
Много по-зрели сме. Трент, например, изигра още 50 мача. Той е много по-опитен във футболно отношение. Бяхме изненадани, че достигнахме до финала през миналата година. Тогава не бяхме толкова постоянни, колкото сега. 
 
За това кой от двата отбора има предимство преди утрешния финал 
 
Ако мислех, че Тотнъм има предимство, щях да съм луд. Почетино също би бил луд, ако мисли, че ние имаме предимство. Хората може би ще кажат, че ние сме фаворити, защото събрахме повече точки в Премиър лийг, но и двата мача с Тотнъм през тази година завършиха 2:1 и бяха много добри и оспорвани срещи. 
 
За това дали Клоп мисли, че му е липсвал късмет при предишните финали 
 
Мислите, че не съм имал късмет в хода на моята кариера? Не е вярно. От 2012-а досега всяка година, с изключение на 2017-а, моите отбори са били на финал. Аз може би съм световен рекордьор по спечелени полуфинали в последните седем години. Тук съм, за да печеля трофеи. 
 
За работата на Маурисио Почетино 
 
Уважавам много работата на Почетино. Той има много талантливи играчи и е впечатляващо как се развиха заедно. Харесвам това. Но ако Аякс беше на финал, също щеше да бъде заслужено. 
 
За състоянието на Роберто Фирмино, който не е играл от един месец 
 
Роберто Фирмино е готов. Няма да ви разкривам състава, но той е готов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки