МФК Спартак стартира днес в Шампионската лига по плажен футбол

Гледайте мача на живо тук

МФК Спартак стартира днес в Шампионската лига по плажен футбол

Носителят на титлата на България МФК Спартак стартира днес участието си в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в португалското градче Назаре.

В 17,30 ч. българско време варненският тим излиза срещу вицешампиона на Русия Делта (Саратов).

Двубоят може да бъде наблюдаван пряко тук.

Съперникът е представител на най-силното европейско първенство в атрактивната разновидност на футбола. В състава му личат имената на петима бивши световни шампиони - трима бразилци и двама руснаци.

Останалите отбори, срещу които ще се изправят възпитаниците на Симеон Христов в групата си, са португалският гранд Спортинг Лисабон (3 юни, понеделник 17,30 ч.) и шампионът на Естония Аугур Енемант (4 юни, вторник, 18,30 ч.). Според регламента, напред продължават първите два тима, а шанс за място на 1/16-финалите имат и някои от класиралите се на трето място в групите отбори.

Вчера МФК Спартак изпробва пясъка в Назаре с контролен мач срещу шампиона на Полша КП Лодз. В двубоя не можа да вземе участие Иван Мартинов заради настинка, но днес се очаква голаджията да може да помогне на тима си в трудния сблъсък срещу руснаците.

Припомняме, че през миналата година Спартак направи истински фурор в Назаре, като не само, че прескочи първата фаза, а и стигна до историческото и изключително престижно 12-о място в Европа.

Съставът на МФК Спартак:


Вратари: Добромир Господинов, Станислав Иванов

Полеви играчи: Мартин Великов, Константинос Папастадопулос, Станислав Джамбазов, Илиян Илиев, Калоян Цветков, Павел Адамов, Иван Мартинов, Филип Филипов, Мариан Мачиука-Мачи

Старши треньор: Симеон Христов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки