Собствениците на ПСЖ купуват Лийдс?

Катарските бизнесмени искат да навлязат на английската сцена

Собствениците на ПСЖ купуват Лийдс?

Отборът на Лийдс продължава да е обект на сериозен интерес от страна на собствениците на Пари Сен Жермен в лицето на Qatari Sports Investments и президента на френския тим Насер Ал-Хелаифи, съобщава “Мирър”.

Катарците са насочили вниманието си към 3-кратният шампион на Англия като сериозна възможност за навлизане на английския пазар, който е смятан за приоритет за тях, но за момента собственикът на “белите” Андреа Радрицани отказва да се раздели с тима.

Френският “Екип” допълва информацията, като съобщава, че Ал-Хелаифи се е срещнал лично с Марсело Биелса в Доха като част от преговорите по придобиването. Биелса е наставник на тима от миналото лято и успя да изведе тима от Южен Йоркшир до плейофите в Чемпиъншип през изминалия сезон, но на полуфиналите допусна драматична загуба от Дарби Каунти.

Лудия, както е известен аржентинеца, обаче има подкрепата на феновете и ще остане наставник на тима и догодина. Интерес към клуба от “Елънд Роуд” не липсва, а в медиите се твърди, че собственикът Радрицани води преговори с шест различни потенциални инвеститори, но евентуално сделка с Qatari Sports Investments би била огромна новина и за двете страни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки