Сензациите в пресата: Левски цака БФС за Йончо Арсов

Ботев Враца почва с „червен" младок, Лудогорец иска гръцки национал

Сензациите в пресата: Левски цака БФС за Йончо Арсов

Най-интересните теми от българската преса днес, 5 юни:

 

„Тема спорт”: Левски цака БФС за Йончо Арсов

 

Левски е извадил много сериозна оферта на Йончо Арсов, който е желан от сините за нов директор на детско-юношеската школа. Тя е далеч по-добра от предложението на БФС към специалиста. Той е гласен за заместник на Даниел Боримиров в Левски. Последният заемаше поста в продължение на 5 години, но през миналата седмица бе освободен. Сините обаче са изправени пред нова сага по оста „Герена" - "Бояна", където е базата на националния отбор и администрацията на БФС. Причината е, че специалистът е част от екипа на селекционера Красимир Балъков. Арсов, който е потомствен левскар, е помощник на Бала. В момента вниманието му е изцяло концентрирано към предстоящите евроквалификации с Чехия (в петък от 21:45 часа в Прага) и Косово (10 юни от 21:45 на националния стадион "Васил Левски"). Ясно е, че след последния мач Арсов ще седне на сериозни преговори с шефовете на сините. Той е германски възпитаник, познава се с треньора Петър Хубчев и ще има за цел да въведе модерни методики за обучение на юношите на Левски.

Селекцията на сините пък засега цикли. От „Герена" все още не са обявили ново попълнение. Треньорът Петър Хубчев изрази надежда, че клубът ще успее да привлече поне трима класни чужденци. Засега обаче няма иностранец, с когото сините да са близо до подпис и да е сигурно, че ще се яви на първата тренировка от подготовката за новия сезон. Тя е насрочена за 10 юни. Очаква се столичани да привлекат халфа на изпадналия от елита Септември - Асен Чандъров. Освен това те имат сериозен интерес и към защитника на Ботев Кристиан Димитров, който в момента е част от националния отбор. Петър Хубчев харесва много и съотборника на Димитров Тодор Неделев и го навива за Левски. Халфът обаче трудно ще облече синята фланелка, тъй като у нас иска да играе само за Ботев.

Отново вариант пред столичани е Божидар Краев. Хубчев го викаше редовно в националния отбор, докато бе селекционер. 21-годишният халф е собственост на датския Мидтиланд. Той обаче е твърда резерва в тима -през изминалия сезон изигра само 12 шампионатни мача, като в едва 2 от тях бе титуляр. Той може да бъде привлечен под наем.

 

„Меридиан мач”: Ботев Враца почва с „червен" младок

 

Ботев (Bp) започва подготовка за новия сезон днес. През миналата кампания играчите на Сашо Ангелов се върнаха в елита и се представиха много силно, като завършиха на 9-ото място в Първа лига. Те играха баражи за Лига Европа, загубени от Славия. Основната трансферна цел на врачани е футболист на ЦСКА. Става дума за младок, който не записва много минути в първия тим, като това ще е един измежду Ангел Лясков и Стойчо Атанасов.

 

„Меридиан мач”: Лудогорец иска гръцки национал

 

Лудогорец е отправил оферта към гръцки национал, пишат в южната ни съседка. Според информацията на Sportime, става дума за левия бек на Арис Йоргос Валерианос. Гръцкото издание съобщава, че шампионите са предложили двегодишен договор на 27-годишния ляв бек със заплата от 200 000 евро на сезон. За момента Валерианос бави отговора си към разградчани. Той се притеснявал от по-ниското ниво на българския шампионат, което може да го отдалечи от националния отбор на Гърция.

Бранителят дебютира за „елините" в четвъртък (30 май), след като взе участие при загубата с 1:2 от Турция в контролна среща. По-рано през годината той беше сред избраниците на селекционера Ангелос Анастасиадис за евроквалификациите  с Лихтенщайн и Босна и Херцеговина, но не взе участие в срещите. Йоргиос Валерианос е част от Арис от 2017 година и за две години има 45 мача за тима от Солун във всички турнири. В момента той е свободен агент. Преди това е играл за Олимпиакос, Трасивулос, Глифада, ОФИ, Кавала, Ираклис, Аполон Смирнис и Платаниас.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки