Красен Кралев: ММС и МТСП стартират проект с реално действие за развитието на младите хора в страната

Програмата с бюджет от 5 млн. лв.

Красен Кралев: ММС и МТСП стартират проект с реално действие за развитието на младите хора в страната
Проектът за "Разработване и внедряване на стандарти за качество при предоставяне на младежки услуги в България", който Министерство на младежта и спорта (ММС) и Министерство на труда и социалната политика (МТСП) изпълняват съвместно, цели да предоставим услуги с реално действие за развитието на младите хора в страната.
 
Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев при подписването на проекта по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Той подчерта, че подобен проект в сектор “Младеж” се реализира за първи път, като целта е да се създадат качествени младежки услуги.
 
Красен Кралев обясни, че при реализирането на този проект ще бъдат създадени младежки центрове в различни градове в страната, където младите хора ще имат възможност да се срещнат с професионалисти. 
 
“Ще могат да разговарят с квалифицирани младежки работници, за да получат консултация, да могат да се включат в обучения и дори да реализират и организират кампания по тяхна идея”, каза министърът на младежта и спорта. 
 
По думите му, изработените стандарти за младежки услуги ще бъдат предоставени и използвани за различни държавни политики, насочени към младите хора. 
 
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова изтъкна, че тази политика в подкрепа на младите български граждани ще бъде реализирана, благодарение на европейската солидарност и финансов ресурс от почти 5 милиона лева. 
 
 
“България е една от страните, които в последните няколко години се справя добре с намаляването на младежката безработица. Имаме позитивна тенденция, в момента най-голямото предизвикателство, свързано с пазара на труда, е липсата на подготвени кадри сред младежите.  Все още има млади хора, които нямат желание да учат или да работят - затова нашите съвместни усилия с ММС са насочени към това да информираме младите хора за техните възможности за реализация”, коментира Русинова. По думите й, благодарение на проекта потенциалът на младите хора ще бъде активиран, ще бъде дадена възможност за стажуване, за намиране на работа и за участие в обществените процеси.   
 
На събитието присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. 
 
Проектът се финансира от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Очаква се дейностите по изпълнението му да стартират на 01.07.2019 г. Срокът на изпълнение на проекта е 30 месеца.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки