Торонто шокира обезкървен Голдън Стейт и поведе във финала на НБА

Цели шест играчи на Раптърс минаха границата от 10 точки, Къри наниза 47 точки

Торонто шокира обезкървен Голдън Стейт и поведе във финала на НБА

 Торонто Раптърс поведе с 2:1 победи във финала на НБА срещу Голдън Стейт Уориърс. Тази вечер в “Оракъл Арена” в Оукланд домакините не успяха да се противопоставят на своя съперник, който се наложи със 123:109 (36:29, 24:23, 36:31, 27:26). “Войните” не можеха да разчитат на контузения Клей Томпсън, който се присъедини към трайно отсъстващите Кевин Дюрант и Кевон Лууни. Това оказа своето негативно влияние и Голдън Стейт допусна втората си загуба в серията.

 
Торонто взе инициативата още от самото начало и още в първата четвърт успя да натрупа солидна преднина от 10 точки, която след това поддържаше без особени усилия през целия двубой. Домакините търсеха начин да се доближат до своя съперник, но без особен успех и в крайна сметка Раптърс успяха да сломят съпротивата на шампионите.
 
Стеф Къри изглеждаше като самотен войн на паркета. Лидерът на Голдън Стейт отбеляза впечатляващите 47 точки, което е почти половината от точките на Уориърс в мача. Той се отчете и с 8 борби и 7 асистенции. Къри обаче не получи достатъчно подкрепа от своите съотборници. Чак в края на мача Дреймънд Грийн се отличи с няколко добри отигравания и завърши срещата със 17 точки, 7 борби и 4 асистенции. Андре Игуодала пък завърши с 11 точки, 6 борби и 3 асистенции.
 
В същото време Торонто действаше като добре смазана машина. Цели 6 играчи на гостите минаха границата от 10 точки в мача. Най-резултатен за канадците бе Кауи Ленърд с 30 точки, 7 борби и 6 асистенции. Кайл Лаури добави още 23 точки, 4 борби и 9 асистенции. Дани Грийн и Паскал Сиакам пък вкараха по 18 точки.
 
Следващата среща отново е в “Оракъл Арена” в петък. Шампионите ще трябва бързо да се съвземат от шока, в противен случай рискуват да се доближат опасно близо до това да сдадат титлата си.
Сакраменто и Везенков приключиха сезона (ВИДЕО)

Българинът влезе в игра от пейката и вкара две точки

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки