СЛЕД ОБРАТ: Холандия укроти "трите лъва" и е на финал в Лигата на нациите

Англия рухна в продълженията след фрапантни грешки в отбрана, ще играе с Швейцария за третото място

СЛЕД ОБРАТ: Холандия укроти "трите лъва" и е на финал в Лигата на нациите

Холандия се класира за финала на Лига на нациите след 120-минутна битка с Англия на полуфиналите и победа с 3:1. „Лалетата” стигнаха до пълен обрат, след като Де Лихт направи дузпа в 30-ата минута и Рашфорд реализира от бялата точка. Де Лихт успя да се реваншира и изравни в 72-ата минута. Единадесет по-късно Лингард вкара втори гол за „трите лъва”, но системата за видеоповторения се намеси и попадението не бе разчетено заради тънка засада. В добавеното време селекцията на Роналд Куман стигна до втори гол след кошмарна грешка на Джон Стоунс и автогол на Кайл Уокър, който опитваше да спре Куинси Промес да не отбележи. В 114-ата минута нова абсурдна грешка в защита, този път на Баркли, доведе и до трети гол, чийто автор бе Промес.

Така Холандия ще спори за трофея с Португалия на 9 юни от 21:45, докато футболистите на Гарет Саутгейт ще играят същия ден, но от 16:00 часа, срещу Швейцария за третото място.

„Трите лъва” бяха по-активни в началните минути на срещата, а пас на Джейдън Санчо в 4-ата не стигна за малко до Стърлинг, който остана под топката. Все пак англичаните спечелиха корнер, след който Магуайър стреля над вратата.

Депай пробва удар в 7-ата, който бе париран от защитник, а секунди по-късно Бергвайн навлезе опасно в наказателното поле, но стреля в Пикфорд.

Играта бе равностойна и нито един от двата тима не успяваше да стигне до чисто голово положение, но в 30-ата минута Матиас де Лихт направи фрапантна грешка, която даде ценен аванс на символичните гости. Топката бе върната към Де Лихт, той обаче я пропусна по елементарен начин, Рашфорд се възползва от шанса и навлезе в пеналта, последва обаче нарушение на Де Лихт и дузпа за англичаните. В 32-ата Рашфорд изпълни точно 11-метровия наказателен удар, вкарвайки своя седми гол с националната фланелка.

В добавеното време на първата част Де Лихт можеше да се реваншира за грешката си, но стреля покрай вратата след центриране от корнер.

Англичаните започнаха по-добре и втората част, а в 54-ата минута Джейдън Санчо можеше да увеличи аванса на „трите лъва”, но не сполучи след удар с глава.

Две по-късно Депай открадна топката от Кайл Уокър, но прибърза с удара си и Пикфорд парира, Депай опита със задна ножица да засече избитата топка, но не уцели кълбото.

Последваха силни минути за холандците и натискът на „лалетата” даде резултат в 72-ата минута. При центриране от корнер Джон Стоунс изпусна Де Лихт, който изскочи на близката греда и засече точно с глава за 1:1, реванширайки се за дузпата, която направи преди почивката.

Продължителна атака на холандците в 78-ата завърши с пас по земя на Дъмфрис, Чиуел изби, но топката попадна във Ван де Бийк, който от точката за дузпа засече от движение, но крайно неточно и прати високо над вратата.

В 83-ата минута Джеси Лингард бе изведен в пеналта и чукна топката покрай Силесен, но след няколкоминутна консултация с ВАР, съдията отмени попадението заради засада.

В 85-ата „лалетата” имаха претенции за дузпа, която обаче не бе отсъдена, отново след консултация с ВАР на съдията.

Заради забавянията с видеоповторенията реферът Тюрпен даде седемминутно продължение. В четвъртата минута от него Магуайър позволи топката да му бъде отнета на самата аутлиния от Куинси Промес, който пусна към Депай, но последвалият удар не донесе опасност за Пикфорд.

Малко преди последния съдийски сигнал Рахийм Стърлинг можеше да се превърне в герой за гостите, но стреля над вратата.

В седмата минута от първото продължение Холандия стигна до пълен обрат. Джон Стоунс загуби топката на самата линия на наказателното поле, Депай нанесе опасен удар, но Пикфорд за пореден път показа класа и изби. Куинси Промес се насочи към топката, Кайл Уокър опита шпагат, но след получил се рикошет кълбото влетя в мрежата за 2:1.

След втория гол на „лалетата” последва нова опасна атака, след центриране от корнер топката бе свалена към Депай който плонжира и нанесе удар с глава, а Пикфорд като по чудо успя да отклони с една тъка.

В 114-ата минута Рос Баркли направи абсурдна грешка и подаде на Депай, той бързо намери непокрития Куинси Промес, който на празна врата оформи крайното 3:1.

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

НЕВЕРОЯТНО ШОУ: Реал Мадрид ликува след дузпи на "Етихад"(ВИДЕО)

Манчестър Сити няма да защити трофея си, след като отпадна от "белия балет"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки