Гочето: ЦСКА се нуждае от генерали на терена

Щабът трябва да вдъхне повече увереност на отбора в големите мачове, убеден е Георги Василев

Гочето: ЦСКА се нуждае от генерали на терена
ЦСКА взе правилното решение за треньорския щаб. Тази конфигурация е най-удачният избор с оглед, че екипът е отлично запознат с отбора и от дълго време работи с играчите. Това заяви Георги Василев-Гочето пред „Тема спорт”.
 
„Със сигурност и селекцията е съобразена с щаба. Оттук е важно каква подготовка ще бъде проведена и как ще се влезе в мачовете. На "Армията" имат големи амбиции, защото второто място им омръзна и беше време да се вземат мерки. Предимството на този треньорски щаб без съмнение са огромният опит и самочувствие, които притежават Люпко Петрович и Димитър Пенев. Те знаят как да водят отбора, наясно са с традициите на ЦСКА и можем да очакваме от тях да изнесат качествени мачове начело. Оттук трябва да се видят резултатите, за които, разбира се, е рано да се говори. Но работата на щаба ще си проличи още в контролите”, убеден е Гочето.
 
„Времето до старта на сезона е кратко. Хубавото е, че се действа бързо със селекцията, така че по-голямата част от новите попълнения ще имат месец, за да привикнат към отбора. Със сигурност и привържениците са доволни от това решение за треньорския пост. Люпко и Пенев са силно разпознаваеми и доказани фигури, с огромни успехи”, каза Василев.
 
„По отношение на състава ЦСКА има добро ядро и няма нужда от още много попълнения. С вече обявеното привличане на двама офанзивни полузащитници в средата на терена до голяма степен проблемите би трябвало да са решени. Като се добави наличието на Пинто, Тиаго, Бикел, Малинов, а и Антов, едва ли може да се иска повече по отношение на халфовете. Известни резерви може би остават по крилата, а и в защита евентуално би имало нужда от още поне един футболист, в случай че Нуно Томаш не остане. За ЦСКА е препоръчително да привлече много опитен играч, без значение дали защитник или с по-офанзивни функции. Армейците имат нужда от генерали на терена. За да се надяват на сериозен пробив в евротурнирите, червените трябва да разполагат с възможно най-много опитни състезатели и лидери на терена. Да, на пейката ЦСКА има необходимото в лицето на Пенев и Петрович. Но е необходимо треньорският щаб да е подплатен и с достатъчно качествени футболисти”, категоричен е спецът.
 
„Един от основните елементи, върху които трябва да се поработи в ЦСКА, е представянето в преките мачове в първенството. Отборът беше твърде плах в голяма част от дербитата през изминалия сезон. Точно това и коства титлата. На тима му трябваше съвсем малка крачка, за да стане шампион, но сивите изяви срещу Левски и Лудогорец накрая му отредиха второто място. ЦСКА трябва да играе смело и в Европа. Няма от какво да се плаши на международната сцена. Още повече, като се има предвид, че има своята аура и почти винаги се е представял достойно в евротурнирите. През миналата година може би имаше лека неувереност в част от двубоите, но през тази е време да видим no-смело лице на международната сцена. ЦСКА трябва да направи крачка напред в представянето си в големите мачове както в първенството, така и в Европа”, убеден е Гочето.
 
„По отношение на селекцията още е рано да се вадят заключения. Без никакво съмнение привличането на Петър Занев е добър ход. Жеферсон беше дълго време контузен, а и направи доста невзрачни мачове. Занев е способен да укрепи левия бек. Този пост е проблемен след напускането на Недялков преди година и половина, но Занев може да придаде сигурност и постоянство. Интерес буди Диего Фабрини. В България нямаме преки впечатления от офанзивния халф, но предвид визитката му той не е случаен играч. Със сигурност може да се окаже добро попадение.
 
Повече риск е предприет с руснака Давидов. Очевидно големите очаквания в миналото към него не са се оправдали и той иска да рестартира кариерата си в ЦСКА. Дали престоят му на "Армията" ще е успешен, зависи от много фактори. Както може да се окаже пълен провал, така и доста сериозен удар. Клубът правилно привлече и още един централен нападател. Шотландецът Тони Уот по подобие на Давидов е по-скоро риск, но определено има добра визитка”, анализира новите попълнения Василев.
 
„Ще е интересно да видим как ЦСКА ще се справи с огромните си амбиции за новата кампания. Ясно е, че на родна земя отборът ще преследва дубъл, но е важно да се представи достойно в Лига Европа. Позитивното е, че ЦСКА действа бързо със селекцията, а вече реши и треньорския въпрос. Предпоставките за добър сезон са налице”, завърши специалистът.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки