Гочето: ЦСКА се нуждае от генерали на терена

Щабът трябва да вдъхне повече увереност на отбора в големите мачове, убеден е Георги Василев

Гочето: ЦСКА се нуждае от генерали на терена
ЦСКА взе правилното решение за треньорския щаб. Тази конфигурация е най-удачният избор с оглед, че екипът е отлично запознат с отбора и от дълго време работи с играчите. Това заяви Георги Василев-Гочето пред „Тема спорт”.
 
„Със сигурност и селекцията е съобразена с щаба. Оттук е важно каква подготовка ще бъде проведена и как ще се влезе в мачовете. На "Армията" имат големи амбиции, защото второто място им омръзна и беше време да се вземат мерки. Предимството на този треньорски щаб без съмнение са огромният опит и самочувствие, които притежават Люпко Петрович и Димитър Пенев. Те знаят как да водят отбора, наясно са с традициите на ЦСКА и можем да очакваме от тях да изнесат качествени мачове начело. Оттук трябва да се видят резултатите, за които, разбира се, е рано да се говори. Но работата на щаба ще си проличи още в контролите”, убеден е Гочето.
 
„Времето до старта на сезона е кратко. Хубавото е, че се действа бързо със селекцията, така че по-голямата част от новите попълнения ще имат месец, за да привикнат към отбора. Със сигурност и привържениците са доволни от това решение за треньорския пост. Люпко и Пенев са силно разпознаваеми и доказани фигури, с огромни успехи”, каза Василев.
 
„По отношение на състава ЦСКА има добро ядро и няма нужда от още много попълнения. С вече обявеното привличане на двама офанзивни полузащитници в средата на терена до голяма степен проблемите би трябвало да са решени. Като се добави наличието на Пинто, Тиаго, Бикел, Малинов, а и Антов, едва ли може да се иска повече по отношение на халфовете. Известни резерви може би остават по крилата, а и в защита евентуално би имало нужда от още поне един футболист, в случай че Нуно Томаш не остане. За ЦСКА е препоръчително да привлече много опитен играч, без значение дали защитник или с по-офанзивни функции. Армейците имат нужда от генерали на терена. За да се надяват на сериозен пробив в евротурнирите, червените трябва да разполагат с възможно най-много опитни състезатели и лидери на терена. Да, на пейката ЦСКА има необходимото в лицето на Пенев и Петрович. Но е необходимо треньорският щаб да е подплатен и с достатъчно качествени футболисти”, категоричен е спецът.
 
„Един от основните елементи, върху които трябва да се поработи в ЦСКА, е представянето в преките мачове в първенството. Отборът беше твърде плах в голяма част от дербитата през изминалия сезон. Точно това и коства титлата. На тима му трябваше съвсем малка крачка, за да стане шампион, но сивите изяви срещу Левски и Лудогорец накрая му отредиха второто място. ЦСКА трябва да играе смело и в Европа. Няма от какво да се плаши на международната сцена. Още повече, като се има предвид, че има своята аура и почти винаги се е представял достойно в евротурнирите. През миналата година може би имаше лека неувереност в част от двубоите, но през тази е време да видим no-смело лице на международната сцена. ЦСКА трябва да направи крачка напред в представянето си в големите мачове както в първенството, така и в Европа”, убеден е Гочето.
 
„По отношение на селекцията още е рано да се вадят заключения. Без никакво съмнение привличането на Петър Занев е добър ход. Жеферсон беше дълго време контузен, а и направи доста невзрачни мачове. Занев е способен да укрепи левия бек. Този пост е проблемен след напускането на Недялков преди година и половина, но Занев може да придаде сигурност и постоянство. Интерес буди Диего Фабрини. В България нямаме преки впечатления от офанзивния халф, но предвид визитката му той не е случаен играч. Със сигурност може да се окаже добро попадение.
 
Повече риск е предприет с руснака Давидов. Очевидно големите очаквания в миналото към него не са се оправдали и той иска да рестартира кариерата си в ЦСКА. Дали престоят му на "Армията" ще е успешен, зависи от много фактори. Както може да се окаже пълен провал, така и доста сериозен удар. Клубът правилно привлече и още един централен нападател. Шотландецът Тони Уот по подобие на Давидов е по-скоро риск, но определено има добра визитка”, анализира новите попълнения Василев.
 
„Ще е интересно да видим как ЦСКА ще се справи с огромните си амбиции за новата кампания. Ясно е, че на родна земя отборът ще преследва дубъл, но е важно да се представи достойно в Лига Европа. Позитивното е, че ЦСКА действа бързо със селекцията, а вече реши и треньорския въпрос. Предпоставките за добър сезон са налице”, завърши специалистът.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки