Дъжд спря за пореден път мача на Тийм и Джокович

Австриецът води с 4:1 в петия сет

Дъжд спря за пореден път мача на Тийм и Джокович

Полуфиналният сблъсък на “Ролан Гарос” между водача в световната ранглиста Новак Джокович и поставения под №4 в схемата Доминик Тийм за трети път бе прекъснат заради дъжд в Париж. Срещата започна вчера, като два пъти бе спирана, а днес двамата подновиха битката при резултат 6:2, 3:6, 3:1 за Тийм. Срещата влезе в пети сет и австриецът е много близо до втория си пореден финал на French Open, но дъждът прекрати временно мача при 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 4:1 и 40:40 за Тийм и сервис на сърбина.

При подновяването на играта двамата се захапаха и Джокович можеше веднага да реализира пробив, но Тийм заличи брейкпойнт и поведе с 4:1. Последва обаче серия от 3 поредни гейма за Джокович и Ноле изравни резултата - 4:4. Сърбинът имаше 2 брейкпойнта и в деветия гейм, но австриецът оцеля и излезе напред при 5:4. При 6:5 за Тийм световният №1 трябваше да сервира за влизане в тайбрек. 12-ият гейм бе много дълъг и оспорван, като Тийм даде всичко от себе си, за да избегне тайбрека и усилията му се увенчаха с успех - той реализира четвъртия си сетбол и поведе с 2:1 сета.

В началото на четвъртия сет имаше три поредни пробива, но два от тях бяха дело на Джокович и 32-годишният сърбин поведе с 4:2. Последва обаче брейк и от страна на 25-годишния Тийм - 4:4. С гейм на 15 Тийм поведе с 5:4 и Джокович бе длъжен да спечели следващото си подаване. Стигна се до нов обрат, след като сърбинът без проблеми изравни за 5:5, а след това реализира пробив, станал факт след двойна грешка на Тийм при 30:40. Джокович затвори сета със 7:5 и съперникът на Рафаел Надал на финала трябваше да бъде излъчен в решаваща пета част.

В петия сет първо Тийм пропусна брейкпойнт във втория гейм, а в третия същото стори и Джокович. В четвъртия гейм сърбинът изостана с 0:40 на свой сервис и австриецът се възползва, като реализира брейк на 15 за 3:1. Тийм затвърди пробива без сериозни затруднения и поведе с 4:1, а в следващия гейм притисна съперника си, но Джокович отрази брейкпойнт при 30:40 с прецизна атака и веднага се отправи към стола си, тъй като дъждът се засили.
 

Надал се завърна на корта с победа над италианец

Той стартира с успех в Барселона

Пълен срив за Рубльов

Руснакът навъртя четири поредни загуби

Андреев аут от турнира в Оейраш

Французин елиминира родният тенисист

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки