Гуардиола: Англия е най-доброто място за работа

Мениджърът на Манчестър Сити изтъкна феновете, като основен плюс

Гуардиола: Англия е най-доброто място за работа

 Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е категоричен, че най-доброто място за един мениджър е Англия заради подкрепата на феновете. Както е известно, специалистът преди това води Барселона в испанската Ла Лига и Байерн (Мюнхен) в германската Бундеслига.

“Няма по-добро място за работа от Англия. Няма по-добро място да си вършиш работата на мениджър. Мога да я сравня с Испания и Германия. Подозирам, че в Италия би било подобно. Няма по-добро място от Англия. Феновете винаги те подкрепят. Аз съм със синя фланелка, аз съм един от вашите. Първата година беше трудна. Когато бяхма отстранени от Монако в Шампионската лига и изпитвахме проблеми във Висшата лига, но феновете ни подкрепяха. Усетих това през първия ми сезон тук, когато не спечелихме нито един трофей. Те ме подкрепяха. Не забравям това. Сега е лесно да кажем колко сме добри. В момента, в който нещата не се получаваха толкова добре, се нуждаех от време. Всички се нуждаем от време, но аз получих подкрепата.Требълът е един от най-добрите заради мястото, където го направихме.

В Англия беше най-тежкият ми. Висшата лига и английският футбол са най-трудните. Така е заради тежкия календар и физиката на опонентите. Също така и климатичните условия - има четири или пет месеца, където времето е наистина лошо. Толкова е изискващо. Първият ми требъл е един от най-приятните. Първият ми с Барселона беше най-приятният, а този от изминалия сезон също беше такъв. Знаехме, че претендентите ще са по-добри. Знаехме, че Ливърпул ще бъде сред тях. Беше малко по-невероятно тази година да поддържаме тези скорост и ниво. Изоставахме със седем точки. Тогава имаше тенеденция да губим точки. Трябва да имаш невероятен фокус всеки ден”, коментира Гуардиола пред клубния сайт.

 
 

 


ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки