Англия е трета в Лигата на нациите след тричасова битка и 12 дузпи! (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Трите лъва" оставиха Швейцария на четвърто място на финалите в Португалия

Англия е трета в Лигата на нациите след тричасова битка и 12 дузпи! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Англия спечели третото място на финалите на Лигата на нациите в Португалия. След нулево равенство в редовното и добавеното време на срещата "Трите лъва" направиха една грешка по-малко при рулетката на дузпите и с 6:5 при наказателните удари те грабната бронзовите медали.

В герой за англичаните се превърна стражът им Джордън Пикфорд, който първо вкара петата дузпа за своя тим, а след това спаси шестото шестото изпълнение на Швейцария, с което спечели и мача за своята страна.

Срещата на „Дом Алфонсо Енрикес“ започна много активно, като още във 2-та минута Хари Кейн отправи неточен удар към противниковата врата, а малко след това Швейцария отговори с изстрели на Шакири и Фрюлер, които бяха уловени от Пикфорд.

В 14-та минута Рахийм Стърлинг получи отличен шанс да открие, но ударът му от близка дистанция бе спасен от стража Ян Зомер.

Малко след 20-та минута Фрюлер и Джака отправиха изстрели, които минаха встрани от целта, а в 35-та упражнението повтори и Деле Али. 

След почивката Фрюлер и Джака имаха отлични шансове да изведат Швейцария напред, но на два пъти Пикфорд се намеси отлично. В 55-та минута Хари Кейн стреля много опасно, но топката профуча на сантиметри от дясната греда на съперника.

Мачът не загуби от динамиката си и след 60-та минута, като Зубер отправи два удара към английската врата, минали покрай целта, а Стърлинг също се отчете с неточен изстрел в 74-та.

Десет минути по-късно Англия стигна до гол чрез резервата Калъм Уилсън, но след намеса на ВАР попадението бе отменено заради нарушение в атака. Малко преди това пък удар с глава на Деле Али срещна гредата на Швейцария.

Така логично мачът влезе в продължения след нулево равенство в редовното време. Първите допълнителни 15 минути преминаха без много опасни ситуации, като в самото му начало удар на Стърлинг с глава можеше да се превърне в автогол, но защитата на Швейцария се справи с опасността.

В 117-та минута Стърлинг изпълни отлично пряк-свободен удар от границата на наказателното поле, но топката разтресе напречната греда на Зомер за втори път в срещата. След още три минути игра развоят на малкия финал беше определен да се реши чрез наказателни удари. 

При тях и двата отбора бяха безпогрешни в първите си пет изпълнения, като интересното беше, че вратарят на Англия Пикфорд се зае сам да отбележи петия наказателен удар за своя отбор. Веднага след това Шер му вкара, но капитанът на "Трите лъва" Дайер също бе точен пред Дърмич да бъде спрян от Пикфорд и всичко да приключи.

Швейцария - Англия 0:0 (5:6 след дузпи)

1. Макгуайър - гол
2. Цубер - гол
3. Баркли - гол
4. Джака - гол
5. Санчо - гол
6. Аганджи - гол
7. Стърлинг - гол
8. Мбабу - гол
9. Пикфорд - гол
10. Шер - гол
11. Дайър - гол
12. Дърмич - пропуск


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Аканджи, Родригес, Шар, Мбабу, Елведи, Фрюлер, Джака, Фернандес, Сеферович, Шакири; 

АНГЛИЯ: Пикфорд, Роуз, Дайър, Магуайър, Лингард, Гомес, Делф, Александер-Арнолд, Деле Али, Стърлинг, Кейн;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки