Играч на Спартак (Пл) с повторна покана от Нотингам

Теодор, заедно със своя съотборник Станислав Петков, бяха поканени от Нотингам за едноседмичен престой през май в клубната академия

Играч на Спартак (Пл) с повторна покана от Нотингам

Играчът на Спартак (Плевен) Теодор Георгиев получи одобрение от главния скаут и мениджъра на академията на Нотингам Форест за повторен престой. Теодор, заедно със своя съотборник Станислав Петков, бяха поканени от Нотингам за едноседмичен престой през май в клубната академия, където имаха възможност да изиграят няколко мача, в които и двамата оставиха отлични впечатления.

 

Теодор отбеляза три гола и направи няколко асистенции, Станислав също се отчете с попадение и асистенция. Впечатленията и от двамата бяха много позитивни, а месец по-късно Теди получава възможността да отиде отново, за да затвърди доброто си представяне на Острова. Той е и национал на България за възрастта си, като вече има два мача за страната си.

 

"Водим преговори с Форест, като комуникацията между нас е напълно отворена и много позитивна. Отношенията ни с тях тепърва ще се развиват. Впечатленията и от двамата са отлични, но са сходен тип играчи, което наложи на Форест да вземат решение да поканят отново само един от двамата, което пак е огромен успех. Тео е изключителен играч - притежава изумителен интелект за възрастта си, първото му докосване е безупречно, а работната му етика, отношението и професионализма му са на топ ниво - точно каквото се опитваме да изградим у нашите играчи и каквото, разбира се, се цени високо, особено от западноевропейските школи.

 

Нашата цел е да даваме път на най-изявените таланти навън, за да могат да продължат развитието си, а Тео е играч, който заслужава тази възможност и има качествата и потенциала да успее да се наложи зад граница. Работим усилено в тази посока и вярвам, че ще се случат нещата по възможно най-добрия начин. Отношенията ни с Нотингам тепърва ще се развиват - след Тео и Станислав, още играчи ще поемат в тази посока или към други клубове, както се случи с Красимир и поканата за него от Евертън.

Очаква ни вълнуващо лято с още уникални възможности за нашите играчи от Спартак, за които смятаме, че е дошъл момента да се изявят навън", коментира директорът на школата Радостин Александров.

 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки