Ивелин Попов: Националният отбор не е сиропиталище

Нямаме чувство за единство, жалко е, плаче ми се, каза още Попето

Ивелин Попов: Националният отбор не е сиропиталище
Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов бе доста критичен към своите съотборници след поражението с 2:3 от Косово.
 
Попето е на мнение, че младите футболисти нямат желание да пробият в представителния ни тим и призна, че е разговарял с Кирил Десподов след срещата, на която му е споделил, че времето на всеки изтича. 
 
"Загубихме, както видяхте всички. Защо? Сложен въпрос. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата. Създадоха доста положения оттам и се стигна до този резултат. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни във фаза защита.
 
Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича. Младите трябва да променят мисленето си. Те в България винаги могат да се върнат. Аз го чувствам близък. Кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове. Да се надявам на чудо.
 
Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Нямаме чувство за единство. Президентът не може да бръкне в главите на младите. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в А група, за да влезеш. Афектиран съм от загубата, но младите реално искат ли?
 
 
Не може всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е. Плаче ми се, но какво можем да направим. Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат. Взимат се пари на децата, за да тренират. Защо направиха тези школи? Синът ми тренира в Ростов и има трима треньори. Ние на тези деца какво им даваме?
 
Страшно е и се надявам малките да изкоренят тази простащина. Нямаме чувство за единство. Ние сме такъв народ. Мачкани, бутани и ръчкани, но все сме оцелявали. На вас ви е по-добре да пишете след победи. Видяхте ли къде играят футболистите им?", завърши с риторичен въпрос Попето.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки