Стоев: Задачата пред нас са групите – на ШЛ или ЛЕ

Марселиньо още не е готов да започне тренировки, националите се в почивка до неделя, заяви треньорът на Лудогорец

Стоев: Задачата пред нас са групите – на ШЛ или ЛЕ
Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира, че задачата пред разградчани за новия сезон са класиране за груповата фаза или на Шампионската лига, или на Лига Европа.
 
Специалистът говори на официалния брифинг преди началото на предсезонната подготовка. Той коментира и новопривлечените Дан Битон и Мавис Чибота. Стоев сподели, че те имат качествата да вдигнат нивото на състава от „Лудогорец Арена“, като изрази надеждите си адаптацията им да се случи бързо и гладко.
 
„В София е предварително встъпителен лагер. Не сме се събрали. Очаквам лека-полека да се попълни лагерът“, започна Стоев.
 
„Видя се през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови имена. Немалка част от настоящите състезатели ще останат. За да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени, ще ни бъде доста трудно. На мен включително. За нови състезатели, имаме разговори с още няколко човека. Надявам се да се осъществят като трансфери.
 
Всеки играч, който взимаме, първото нещо е да искаме да вдигне нивото на отбора. Затова ги взимаме. Видели сме в тях нужния потенциал. Не искам да говоря за позиции. Когато има нещо официално, ще разберете. Нека не избързваме. Дали е реално или не, ще се види във времето. Малко или много се опитваме да правим състав с играчите, които имаме и новите. Като бройка не знам каква ще е.
 
Задачата, която сме си поставили е влизане в групи – да видим на Шампионска лига или на Лига Европа. Аз като треньор не мога да си представя да кажем, че обновяваме отбора и да си гледаме нашия шампионат. Той трябва да върви успоредно с Европа“, заяви Стоев.
 
„Няма как да съм спокоен. Предполагам, че и Гуардиола не е спокоен въпреки постиженията му. Всеки наставник има тревоги как ще изглежда отборът му. Надявам се с трансферите, които направихме и тези, които очакваме, отборът да има променена физиономия. Лудогрец имаше нужда от промяна. Може да не е радикална, но бе нужна, за да изглеждаме така, както изглеждаме. Миналия сезон се видя, че имахме затруднения. За да не се случва това и да изглеждаме добре и в Европа, тази промяна е нужна“, убеден е наставникът.
 
„Подготовката ще ми даде отговор. Те са Ковачев, Керчев и Янков. През тази подготовка ще бъда наясно до каква степен са готови за Лудогорец. Евентуално може да имам дадем възможност да се развиват като преотстъпени и ако имат възможност да се върнат. Преди края на подготовката в Австрия обаче не мога да коментирам доколко готови са“, заяви треньорът на Лудогорец.
 
„Доста гледах новопривлечените. Битон го гледах лично на живо в Израел. Това, което видях, ми се понрави. Исках да се убедя и че на живо ще задоволи изискванията ми. Надявам се новите – Чибота и Битон - бързо да се адаптират към средата. Те имат нужните качества да развият отбора в позитивна светлина“, убеден е Стоев.
 
„Вандерсон тренира нормално. Марселиньо след контузията направи рехабилитация тук, беше уточнено какви процедури трябва да прави в родината си. На 13 юни се прибира от Бразилия. Като сведения имам, че нещата се развиват добре. Още не е готов да почне, надявам се в Австрия да се включи наравно. Националите – дал съм им почивка до неделя“, коментира за финал старши треньорът.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки