Сензациите в пресата: Сейдахмет се отдалечава от Левски

Берое поиска юноша на Лудогорец, Локо Пд тества нигерийски халф и още…

Сензациите в пресата: Сейдахмет се отдалечава от Левски

Сензациите в пресата днес, сряда, 12.06.2019 година:

„Тема спорт“: Еркебулан Сейдахмет се отдалечава от „Герена"
Шансовете на казахстанеца Еркебулан Сейдахмет да остане на "Герена" и за следващото първенство намаляват с всеки изминал час. Той пристигна при сините малко преди началото на пролетния дял на първенството под наем от руския елитен Уфа. Казахстанецът дойде на "Герена" с препоръките на Станимир Стоилов, който му е бил селекционер в националния отбор.През пролетта Еркебулан често бе преследван от травми и затова не успя да се докаже. Той бе на терена едва в 3 шампионатни мача. В два от тях бе титуляр, но така и не остана на игрището до последния съдийски сигнал. Сейдахмет изпадна и от мъжкия национален отбор на Казахстан и бе пратен при младежите. Селекционерът Михал Билек пък разкри и мотивите си. "Защо Сейдахмет не бе в състава? Отговорът е лесен. На младите играчи им е нужна игрова практика. В последните осем месеца обаче Еркебулан е участвал само в 3 мача. На един сбор на националния отбор получи травма, от която се възстановяваше 5-6 седмици. Едва в последните два кръга на българското първенство игра за Левски, при това общо около 60 минути. Липсваше му практика. Затова и взехме решение да тренира с младежкия национален тим. Ако играе добре за него и вкарва, ще бъде върнат при мъжете", каза Билек пред медиите в Казахстан. Договорът за преотстъпване на Сейдахмет от Уфа в Левски е до края на годината, но сините ще пробват да го прекратят предсрочно.

„Тема спорт“: Берое поиска юноша на Лудогорец

Берое е поискал да влезе в преговори с крилото Денислав Александров (21 г.). Той е юноша на Лудогорец, а през изминалия сезон беше част от втородивизионния ФК ЦСКА 1948 Сф, който се провали в опита си да влезе в елита. Клубът обаче не иска да се разделя с Александров, като е изискал солидна трансферна сума от Берое. Крилото има договор за още 2 години. Той е бил искан и от друг елитен клуб. Александров записа силна пролет, като в 10 мача реализира 6 гола. През есента пък той бе част от дубъла на Лудогорец и регистрира още 15 участия и 6 гола. Общо във Втора лига Александров има 87 участия и 25 гола, основно за втория тим на разградчани. Играл е 7 пъти в елита, като има и 1 гол при 1:1 с Берое на 15 май 2018 година.

"Тема Спорт": Локо Пд тества нигерийски халф

22-годишният нигерийски халф Бернар Булбуа ще премине пробен период в Локомотив Пловдив, разбра "Тема Спорт". Полузащитникът ще стане поредният чужденец, който ще се опита да впечатли треньора Бруно Акрапович и да си заслужи договор с клуба. Селекцията на черно-белите тепърва започва. Към момента единственият нов, който е сключил контракт с клуба, е Петър Витанов. Халфът, който в края на кампанията бе освободен от Черно море, парафира за 2 сезона и половина в понеделник. Бернар Булбуа е роден на 11 октомври 1996 година. В родината си офанзивният халф е играл в академиите Мкар Рокс и Шатъл Спортс Академи. След това е привлечен от туниския Есперанс. За последно е бил в елита на Мароко Мулудия Ужда. Той е бивш национал на Нигерия до 20 години. През 2015 година участва с този състав на младежката Купа на африканските нации. Той вкарва победния гол във финала срещу Сенегал (1:0). Късметът в Локомотив Пловдив ще си опита и 19-годишният нападател Марио Топузов. За последно той бе част от благоевградския Пирин. През сезон 2017/18 той участва в 7 мача за орлетата в елита. През миналата кампания пък бе на терена в 6 срещи в елита. Топузов и Булбуа вече тренират под ръководството на Бруно Акрапович. Очаква се към подготовката на носителя на Купата на България в близките дни да се присъедини хърватинът Ловре Чиляк. Той играе като ляво крило, но може да бъде използван и като бек, което го прави подходящ за схемата, която Бруно Акрапович използва с успех в края на сезона. От началото на годината той е без отбор, а любопитно е, че клиент на мениджърската агенция, държаща правата му (FGT Sports), е бившият защитник на ЦСКА Марин Оршулич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки