Анди Руис: Обмислях спиране с бокса преди година

"Нямах почти никакви пари", призна екзекуторът на Антъни Джошуа

Анди Руис: Обмислях спиране с бокса преди година

 Преди две седмици Анди Руис-младши бе просто един боксьор сред многото мексиканци по света. След като нокаутира Анъни Джошуа и стана първият световен шампион в тежка категория в мексиканската история обаче, той бе приет в страната като национален герой.

На Руис му бяха оказани много почести през тази седмица. Той пристигна в Националния дворец на Мексико за обиколка с екскурзовод и среща с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Въпреки че е роден в Калифорния, мексиканската кръв, която тече във вените на Анди Руис, го прави един от шампионите на страната. Той се срещна с феновете и местната преса и разказа как се чувства след големия подвиг, който постигна на 1 юни в Ню Йорк срещу шампиона Антъни Джошуа.

"Щастлив съм. Преди година исках да се откажа от бокса. Нямах пари, но не исках да живея на улицата”, обясни ситуацията си той.

Както във всички области на живота, човек се нуждае от дисциплина и увереност, за да постигне величие. Въпреки че в младежките си години той няколко пъти залита в грешната посока, неговият баща го подтиква да остане в бокса и това го води до този исторически момент. 

“Правех лоши неща с приятели. Баща ми обикаляше по домовете им да ме търси, за да ме заведе да тренирам. Именно боксът ми помогна да не съм на улицата. Аз съм това, което съм, благодарение на бокса и моя баща”, заяви новият крал в тежка категория.

Сега за Разрушителя, както е прякорът на Анди Руис, най-важното е да помогне на семейството си.

“Казах на майка ми, че повече няма да се борим. Казах й, че ще й дам всичко. Ще платя за всичко, ще й купя нова кола. Благодарение на Бог всичко се промени”, каза още мексиканският боксьор.

След срещата с президента той призна, че е бил много нервен, но също така увери, че се е чувствал много удобно в компанията на Андрес Мануел Лопес Обрадор.

“Бях изключително притеснен. А той беше много горд от постижението ми. С него можеш да разговаряш като с роднина”, добави Руис.

Анди Руис притежава три от четирите пояса на големите организации. Той трябва да спечели само онова, което Дионтей Уайлдър притежава, а именно титлата на WBC. Но мексиканецът е уверен във възможностите си и е готов да предизвика американеца.

“Първо трябва да направя реванша срещу Джошуа. Уайлдър е добър боец, той удря здраво. Но стъпка по стъпка, мач след мач…”, заяви той.

 

 

 


Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки