Александър Томаш: Искам с Берое в Европа!

Вижте какво заяви треньорът

Александър Томаш: Искам с Берое в Европа!

Старши треньорът на Берое Александър Томаш даде пресконференция преди старта на подготовката на старозагорци. Пред медиите застана и спортният директор - Валентин Грудев. Двамата споделиха, че не искат да прибързват със селекцията. Беройци се нуждаят от нападател и халф. 

 

"Водим разговори с доста хора. Моята задача е, когато всичко приключи и има подпис - тогава да коментирам. Постовете, на които търсим футболисти са - централен нападател и офанзивен халф", заяви Александър Томаш. 

 

"Вратар също влиза в плановете ни, но не всяка цена. Водихме преговори с двама български футболисти, но те се притесниха от конкуренцията на Душан Перниш и ни отказаха. Ако не намерим подходящ човек, ще останем с юношите. Не искаме да избързваме със селекцията. Повечето от състезателите на този етап също не бързат, изчакват възможно най-добрата оферта", допълни Грудев.

 

"Проблемът при селекцията понякога е финансов. Ние имаме параметри, следваме ги. Няма да позволим на никого да ни извива ръцете. Искаме футболисти, които са готови да дойдат в Стара Загора, да дадат най-доброто от себе си и да отидат на по-добро място. Търсим качество, търсим детайли, искаме да повишим класата", добави Томаш. 

 

"В момента в Гълъбово тренират Надим Ангелов и Валентин Иванов. Ще изчакаме до последно с Иван Гошев и ако не намерим добра опция на вратарския пост - той също ще остане. Стоян Иванов ще остане с мъжкия отбор. 

 

Другите юноши, които ще започнат подготовка с мъжкия тим са Георги Маджаров, Никола Маринов и вратарят Радостин Георгиев.

 

"Убеден съм, че Ангелов и Вандерсон няма да бъдат на 100% на старта, обяснил съм и на ръководстовото, че това, което искам аз да получа от тях ще мога да го видя зимата. Ще ги интегрирам бавно", каза Томаш на въпрос за завърналите се от тежки контузии Георги Ангелов и Вандерсон.

 

"Има оферти за двама футболисти, на този етап нищо конкретно, ако пристигнат реални оферти, ще водим разговори. Няма нищо лошо, ако получим добра оферта, да се разделим с някого. Това не е добър вариант за треньорите, но в крайна сметка това е един пазар", заяви Валентин Грудев относно евентуалните напускащи. 

 

"Не се интересувам от програмата. Трета година започваме. Много съм амбициран. Аз лично, целият треньорски щаб да го направим така, както го виждаме. Разбирам, че е пазар. Опитваме се да работим по най-добрия начин. Не отстъпваме по организация и спортно-технически на водещите отбори, искаме да повишим още нивото. 

 

Времето никога не стига. Всеки се оплаква от това, трябва да го приемем с усмивка. Трябва да работим по най-добрия начин. Естествено, че искаме 40 дни да починат не само физически, но и психически, но това е положението", допълни още старши треньорът на заралии. 

 

"Относно програмата, която излезе, лошото е, че Враца отказаха контролата, която бяхме уговорили с тях. Смятам, че когато Томаш застана начело положението беше трагично, докато за сегашния етап аз лично не мога да се съглася с вас. Успяхме да запазим основния състав, ядрото. За футболистите, които търсим - вече имаме съгласието на единия играч, сега вече трябва ние да решим. Ние нямаме нужда от много футболисти. Поставената задача от ръководството на Берое е Лига Европа. Както каза Томаш ще е трудно, но аз лично смятам, че ние също имаме достатъчно класни футболисти. Четвъртото място не е провал, имахме мини кризи, но завършихме първенството по добър начин, което даде самочувствие на футболистите", заяви спортният директор на "зелените".

 

"Купата е най-прекият път към Европа. Много искам Берое да играе в Европа и аз да бъда с тях. Това е престиж. Не е самоцел, но аз вътрешно го искам много. Дали през Купата или през първенството? Аз лично предпочитам през първенството, защото е по-трудно, но по-сладко. Убеден съм, че е постижимо, но с много работа и много труд. Винаги има бури, но въпросът е, когато дойде буря ние да сме в пристанището.  Трябва да сме по-постоянни. Пак казвам - мисля, че Берое е клуб, който не отстъпва като организация и спортно-технически на водещите отбори в България. 

 

За Камбуров няма какво да говорим. Той говори сам за себе си с името си. Това е човек, който страшно много помага на отбора, но не можем да хвърляме цялата тежест на него. Този човек успява да потисне егото си в името на отбора. Само шапка можем да му сваляме, но пак казвам - не можем да хвърляме цялата тежест върху него. Убеден съм, че Камбуров ще има роля в отбора и през този сезон. Камбуров може да играе във всеки един мач, но психологически се натоварва повече. Нека да седи малко в сянка. Той и Душан, те са професионалисти до мозъка на костите си, и с храната, позволяват си да излизат, тези хора знаят тънкостите, лягат си и с жени, Камбуров ще си има ролята, той може да вкара пак 14-15 гола.

 

Относно скандала в Пловдив - всеки греши. Ние сме длъжни да го подкрепим. Той си е осъзнал грешката, научил си е урока", допълни Томаш.

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки