Националката Гергана Димитрова: Тази победа все пак е историческа

Показахме, че знаем какво да правим, добави волейболистката

Националката Гергана Димитрова: Тази победа все пак е историческа
Националката Гергана Димитрова коментира след победата на България над Република Корея с 3:1 гейма, в четвъртата седмица от Волейболната лига на нациите, че трупането на опит вече дава резултат.
 
„Макар и късно, тази победа все пак е историческа, защото ни е първа в турнира и мисля, че е заслужена. Момичетата играха прекрасно. Може би трупането на опит вече започва да дава резултат. Показахме, че знаем какво да правим и показахме добър волейбол.
 
Що се отнася до настройката, понякога трябва да се форсираш сам от гледна точка на емоцията и после самият заряд за мача идва сам. В този беше по-голям. Да, съперникът имаше досега само една победа, но можеше да направи и две. Но я взехме ние и това е много радостно“, заяви Димитрова.
 
Мирослава Паскова пък сподели, че се надява тимът ни да запази тази положителна вълна и за турнира в Китай, от последната пета седмица във Волейболната лига на нациите.
 
„Във всеки мач ние тръгваме заредени за победа, но този път издържахме до края и затова победихме. А не както досега след 20-а точка губихме контрол над емоциите и ставаха обърквания. А на такова ниво не трябва да се допуска, защото после се губят мачове. Преди този обаче отново имахме разговор в отбора за проблемите си, от които малко по малко излизаме.
 
Дали беше и късмет, дали и професионализъм – ще си проличи занапред, надявам се. Да, ако бяхме изиграли този мач по-рано, със сигурност щеше да бъде друго в турнира, но както се казва в клишето – по-добре късно, отколкото никога.
 
Надявам се да запазим инерцията и за турнира в Китай, където въпреки че излизаме срещу много класни отбори, както вече се знае - няма какво да губим. Трябва да играем със сърцата си за удоволствие, за треньора и за всички, които все още ни подкрепят”, каза Паскова.

 

Девойките на Варна ДКС продължават напред

Вижте подробности

Чивитанова и Александър Николов продължават битката в Италия

Верона на Радостин Стойчев отпадна в четвъртфиналите

Левски спечели волейболното дерби с ЦСКА след драма с пет гейма (ВИДЕО)

"Сините" триумфирха с 3:2 гейма

Дея спорт завърши с победа редовния сезон при жените

Останалите 3 мача от кръга са в петък

ОБЗОР: Берое удари Левски, ЦСКА с успех в НВЛ

Пирин (Разлог) изненадващо би Дея спорт в Бургас – резултати и класиране

Кметът на Добрич се срещна с президента на БФ Волейбол Любо Ганев

Вижте подробности

Пирин Разлог не се затрудно срещу ЦСКА

Победа с 3:1 в Разлог прати домакините на седмото място

България отново приема важно събитие на Европейската волейболна централа

Вижте какво е то

Мартин Стоев за националния тим: Проблемът не са парите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки