Фабрегас: На 32 години Меси е по-завършен от когато и да било

Ето какво заяви бившият съотборник на аржентинеца

Фабрегас: На 32 години Меси е по-завършен от когато и да било

Полузащитникът на Монако Франсеск Фабрегас се изказа много ласкаво за дългогодишния си съотборник в Барселона Лионел Меси. Испанецът обясни защо счита 5-кратния носител на „Златната топка” за по-завършен футболист от когато и да било.

 

Барселона прибави още една титла на Испания през сезон 2018/2019, а 32-годишният Меси завърши кампанията с 51 гола и 22 асистенции – абсолютен лидер в европейския футбол и по двата показателя.

 

Фабрегас има богат опит в това да играе редом до аржентинеца – двамата се срещат за първи път като 12-годишни в академията на Барса, която Сеск напуска 4 години след това. Испанецът се върна на „Камп Ноу” през 2011 година и изкара 3 сезона в родния си тим, преди да се впусне в други приключения. Затова плеймейкърът има достатъчно наблюдения върху еволюцията на именития си колега и приятел.

 

„Това е нещото около Лео: той постоянно се „измисля” наново сезон след сезон”, коментира Сеск. „Може би вече не е играчът, който да преодолее с дрибъл трима, четирима или петима съперници, за да вкара изключителен гол.”

 

„За сметка на това сега предпочита да дава по 50-метрови подавания, които оставят Жорди Алба очи в очи с вратаря. Той вижда двойните подавания около наказателното поле, може да копне топката, да асистира. Мисля, че сега той е по-завършен от всякога.”

 

„Дали той заслужава „Златната топка”? Много труден въпрос, може да се окаже, че отговорът зависи от това кой спечели Шампионската лига. Обикновено подобни трофеи отиват в хората, които постигат големи успехи. Мисля, че Меси пак взе „Златната топка” през 2010 година, когато Барса спечели единствено първенството, така че определено е възможно и сега.”

 

„Ако нещата опират до това кой е най-добрият, то Меси безспорно е този човек. Няма никакво съмнение по въпроса. Мисля, че Ливърпул направи фантастичен сезон също. Потенциално можем да видим и техен човек на подиума”, добави Фабрегас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки